Grand Trade младим бањалучким каратистима омогућио одлазак на Свјетски куп

Г.С.
Grand Trade младим бањалучким каратистима омогућио одлазак на Свјетски куп

Најуспјешнијих пет чланова Универзитетског карате клуба „Врбас" Бањалука на првенствима Републике Српске и Босне и Херцеговине, захваљујући компанији Grand Trade, наредне седмице путоваће и на Свјетски куп у Пореч.

За одлазак на четвородневно такмичење „Karate 1-Youth League" под окриљем Светске карате федерације компанија Grand Trade у потпуности је финансирала трошкове пута и службеног смјештаја, који задовољава пропозиције Свјетске карате федерације у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом. Био је то и један од услова да се каратисти бањалучког клуба „Врбас" такмиче међу многобројним учесницима из више од 70 држава. Тренер Борис Јеличић, који као свјетски шампион из 2001. године, предводи екипу на такмичењу, каже да је за такмичаре и карате клуб „Врбас" Бањалука веома важно учешће на Свјетском купу и огроман подстицај за даље побједе у спорту, које самостално не би могли да финансирају.

„Сама чињеница да буде око 3.000 такмичара из преко 70 држава говори колико је јако такмичење и у том узрасту је и најјаче. То је бодовно такмичење и ово су млађе категорије, кадети. У овим оваквим условима који су јако тешки за комплет спорт у Републици Српској и БиХ, свака помоћ значи, па и она најмања. Ово је значајна помоћ, обезбјеђена су нам средства за превоз, смјештај и исхрану, уствари, обезбјеђен нам је комплетан износ за сам одлазак. " , каже тренер и предсједник Универзитетског карате клуба „Врбас" Бањалука Борис Јеличић.

Клуб ће наступити у категоријама „У-14 борбе" узраста 12 и 13 година са три такмичара и „Кадети борбе" узраста 14 и 15 година са једним такмичаром. Такмичење је уврштено у званичан календар Свјетске карате федерације и бодови које такмичари освоје пласманом или учешћем рачунаће се у систему бодовања за пласман на олимпијске игре. У компанији Grand Trade, која је помогла финансирање учешча такмичара, свјесни су значаја  такмичења које младе каратисте подстичу за даљи напредак у спорту.

„Млади каратисти клуба „Врбас" Бањалука до сада су показали значајне резултате у нашој држави и драго нам је да им можемо помоћи у њиховом даљем напредовању у спорту. . Ови млади каратисти се већ сада имају циљ да пунољетство обиљеже олимпијским играма.  Сматрамо да је баш у овом тренутку веома значајно да се улаже у њихов даљи успјех, јер то свакако обогаћује и њихову каријеру, али и нашу домаћу спортску сцену.", рекла је портпарол компаније Grand Trade Милана Ситничић.

Карате клуб „Врбас" Бањалука основао  је прије девет година, шампион свијета из 2001. године Борис Јеличић, са другопласираним на Европском првенству одржаном 2000. године Далибором Благојевићем, те Бошком Латиновићем и Миланом Тркуљом. Тада су, још без финансијске помоћи, отпочели са развојем идеје о учењу дјеце основама каратеа и базичним спортовима. Бројни чланови клуба до данас су остварили запажене резултате на домаћој и међународној спортској сцени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана