Граховац и Илић донијели пехар и 10.000 евра Шартру

Синиша Котараш
Граховац и Илић донијели пехар и 10.000 евра Шартру

Добој - Рукометаши француског Шартра побједници су 51. међународног рукометног ТВ турнира шампиона "Добој 2019". Екипа Небојше Граховца и Вање Илића до трофеја и чека на 10.000 евра је дошла тек након бољег извођења седмераца, пошто се финални меч са Еурофарм Работником из Битоља завршио без побједника 22:22.

У шутевима са седам метара више концентрације су имали Французи, а бриљирали су Граховац, који је зауставио шут Горана Кузмановског, те Илић, који је без проблема реализовао свој седмерац. Некадашњи голман Борца, уз репрезентативца Србије Илића, најзаслужнији је за ову побједу, јер је са неколико сјајних одбрана успио да задржи свој тим у "егалу". Свакако најзначајнија, уз заустављени седмерац, је одбрана шута Марина Вегара у посљедњој секунди финала. Са друге стране, Илић је био најефикаснији играч утакмице са седам постигнутих погодака.

" Били смо срећни већ због саме чињенице да смо се пласирали у финале, а сада, након освајања овог турнира, могу рећи да смо пресрећни. Није мала ствар у премијерном наступу на овом турниру отићи до самог краја. Истина, лоше смо отворили финале, имали смо заостатак од пет голова, али је наш тимски дух био пресудан да подигнемо игру у одбрани на много виши ниво. У другом полувремену имали смо доста проблема да пробијемо заиста чврсту одбрану противника, а на крају нас је Граховац сјајном одбраном довео у шансу да са седам метара покушамо да побиједимо. Пенали су лутрија, а наши голмани су, на моју срећу, овога пута били бољи" са поносом је нагласио тренер француског тима Тони Ђирона. Додао је да је турнир имао посебну важност, јер је нови прволигаш Француске играо са два тима који учествују у Лиги шампиона, Татраном и Еурофарм Работником, те са још два учесника СЕХА лиге, Пекингом и Војводином.

" Морате знати да смо у сезону ушли са осам нових играча, новим тренером и заиста нам је важно да се што прије уиграмо и уклопимо у једну цјелину. А доказ да смо на најбољем путу, осим овог тријумфа, јесте и чињеница да смо имали још три играча у најбољој постави турнира" рекао је Ђирона. Граховац је пресрећан, јер је напокон успио да тријумфује на добојском турниру, али и што ће наступити и наредне године, јер сада Шартр има обавезу да брани пехар.

" Имао сам огромну жељу да освојим овај турнир на којем сам до сада наступао осам или девет пута. И успио сам да помогнем екипи да избори неријешен резултат, а онда да у пенал-завршници савладамо сјајну екипу Еурофарм Работника. Ово је, морам да будем искрен, побједа екипе која је за врло кратко вријеме успјела да се уигра и створи хемију у свлачионици и мислим да су сви играчи дали свој допринос за ову побједу" нагласио је Граховац. Први човјек турнира Енес Суљкановић био је посебно поносан након што је ова смотра званично затворена.

" Већ сама имена учесника су обећавала да ће овај турнир бити занимљив и узбудљив. Утакмице су заиста биле на врхунском нивоу и сигуран сам да су поштоваоци рукометне игре уживали у свим мечевима. Куриозитет овогодишњег издања турнира је тај да је први пут у Европи учествовала једна кинеска екипа, чиме смо ушли у историју. Имали смо и опроштај двије рукометне "грације" Бранке Марић и Зорице Гардиновачки, имали смо сусрет рукометних ветерана Слоге и Грачанице, Параду спорта, били смо и домаћини састанка Управног одбора РС БиХ, тако да је ових дана Добој заиста био град спорта" истакао је Суљкановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана