Горан Зеленика водио Лакташе до пехара на друголигашком западу: Нема тајне, рецепт за титулу рад и само рад

Дејан Марић
Горан Зеленика водио Лакташе до пехара на друголигашком западу: Нема тајне, рецепт за титулу рад и само рад

БАЊАЛУКА - Први стријелац Лакташа Горан Зеленика тврди да иза титуле на друголигашком западу стоје сати и сати мукотрпног рада уз неспоран квалитет играча, стручног штаба и свих клупских структура, те да су заједничким снагама корак по корак ишли ка циљу.

Лакташани су у великом стилу покорили лигу оставивши првог пратиоца Слободу далеко иза себе. Уочи завршних 180 минута фудбала та разлика износи великих 13 бодова, а с обзиром на то да у недјељу дочекују Мркоњићане, тај бодовни плус би могао да буде и увећан.

Зеленика је, осврћући се на импресивних 28 рунди друголигашког каравана, похвалио све у клубу.

- Тајни нема. Рецепт је предан и мукотрпан рад. Он, у комбинацији са квалитетом наших играча и стручног штаба, те подршком водећих људи клуба нам је донио титулу. Нисмо се залијетали. Ишли смо корак по корак и то је дало резултате - јасан је Зеленика.

Према његовим ријечима, коначан успјех је и више него заслужен, али до њега није било лако доћи. Лакташима је посао олакшала Слобода, која је направила неколико неочекиваних киксева и тако саму себе избацила из шампионске трке.

- Сезона није била лагана. Тим из Мркоњић Града нам је био највећи ривал. Посао нам је био олакшан због неких његових резултата, али вјероватно кључан корак ка пехару смо направили баш против Слободе. Савладали смо је на њеном терену и од тада је све било лакше - појаснио је Зеленика.

Двије најбоље екипе лиге у недјељу ће у Лакташима по други пут укрстити копља. Без сумње, биће то празник фудбала.

- Трибине ће бити пуне, а ривал мотивисан да нас порази. Иако се игра за престиж, узбуђења неће изостати. Учинићемо све што је у нашој моћи да још једном обрадујемо своје навијаче - оптимиста је наш саговорник.

Зеленика је у сезони на измаку 23 пута затресао противничку мрежу и задовољан је урађеним:

- Није лако дати 23 гола. Фи­н је то број и морам да будем задовољан. Вјерујем да сам овим учинком доста помогао клубу. Међутим, моји саиграчи су имали велики утицај. Од њих сам добијао праве лопте, а кад је тако, пуно је лакше погодити мету.

Уочи завршних 180 минута фудбала Зеленика је на “коти 23”, док је први стријелац лиге Огњен Шкорић из Јединства дао 26 голова. Трка за најбољег голгетера је све, само не готова.

- Ништа није искључено. Ако у преостала два сусрета на вријеме “откључамо” мреже противника, можда и престигнем Шкорића. Мада, не замарам се тиме. Битна је једино титула. Ако успијем, биће супер. Ако не, опет ћу бити презадовољан - закључио је Зеленика.

Прва лига

Фудбалери Лакташа ускоро ће на заслужени одмор, након којег ће упалити моторе и почети припреме за нови изазов, Прву лигу.

- Лига ће бити јако занимљива и тешка. Више клубова ће напасти пласман у Премијер лигу, а вјерујем да ми можемо бити златна средина. Није искључено да направимо и нешто више, али уз добре припреме и наставак квалитетног рада сигуран сам да ћемо избјећи борбу за опстанак - нагласио је Зеленика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана