Горан Бркић и званично представљен на Градском стадиону: Борац увијек мора да се бори за Европу

Дарко Пашагић
Горан Бркић и званично представљен на Градском стадиону: Борац увијек мора да се бори за Европу

БАЊАЛУКА - Новајлија у редовима Борца везни фудбалер Горан Бркић истакао је да жели својим радом и ангажманом помоћи клубу у остваривању високих амбиција.

Он је потписао уговор до краја сезоне уз могућност продужења, а у првом дијелу сезоне носио је дрес Тузла ситија у којем због повреде није има запажену минутажу. Управо ће екипа из Симиног Хана бити један од главних конкурената “црвено-плавим” у борби за излазак на међународну сцену.

- То је фудбал, да се против бившег клуба бориш за излазак у Европу. Провео сам у Тузла ситију лијепу годину и захваљујем свима на сарадњи, а сад ћу наравно да урадим све како би мој садашњи клуб остварио жељене резултате. Што се тиче минутаже, имао сам повреду у мају прошле године против Сарајева, опоравак се отегао тако да је и то утицало на мој статус, а увијек поштујем одлуке стручног штаба. За мене је тренутно најбитније да сам потпуно здрав и спреман да прођем припреме и борим се за своје мјесто у тиму Борца и да клубу помогнем у остваривању високих амбиција - нагласио је Бркић.

Борац у нову сезону улази са јасним циљем да избори пласман у Европу кроз првенство или Куп БиХ.

- Не плаше ме високе амбиције! Борац и Бањалука сигурно заслужују да се сваке године боре за пласман у Европу, јер овај клуб и град треба стално да имају високе циљеве. Тренутно смо на трећој позицији и сигурно је да ћемо се борити да остваримо наше циљеве. Мислим да екипа може доста. Имамо квалитет који треба да покажемо на терену у наставку шампионата. Знамо сви шта доноси излазак у Европу. Не само финансијску помоћ клубу већ и подиже вриједност играча, те пружа могућност младима да се покажу и докажу на међународној сцени - рекао је Бркић.

Истакао је да су први утисци о Борцу и Бањалуци више него позитивни.

- Момци су ме одлично прихватили. Оно што ми се у старту допало је добра атмосфера у свлачионици и здрава конкуренција. Тек смо почели са радом, али се одмах осјети колико је Борац велики клуб са високим амбицијама гдје се све ради веома професионално и темељито - рекао је Бркић.

Нада се да ће се изборити за мјесто стартера.

- На мени је да радим, а одлука је наравно на стручном штабу. Имамо здраву конкуренцију у везном реду и то ће нас тјерати да будемо што бољи на припремама. Сигурно је да нас очекује згуснут распоред, нажалост и даље је у току и ова пандемија, тако да је сваки играч битан - додао је на крају Бркић.

Закарић близу останка

Потпредсједник Борца Богољуб Зељковић је истакао да су све веће шансе да Горан Закарић остане на Градском стадиону, али на званичну потврду треба да се сачека до одласка екипе у Турску.

- Изашли смо у сусрет нашем фудбалеру и дали му неколико додатних дана да покуша да пронађе инострани ангажман. Како вријеме одмиче све су веће шансе да Закарић остане у Борцу. Постоји обострана жеља да се сарадња настави и сачекаћемо нашег играча. Убрзо ће се све знати - поручио је Зељковић, који је додао да се на тренинзима налази и Лука Цуцин и да очекује да и он у наредним данима постане члан Бањалучана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана