Голмани Слоге Данило Ђулчић и Вања Кнежевић хитају ка рекорду Далибора Козића: Пријатељи мрежу сачували 810 минута

Синиша Котараш
Голмани Слоге Данило Ђулчић и Вања Кнежевић хитају ка рекорду Далибора Козића: Пријатељи мрежу сачували 810 минута

ДОБОЈ - Тандем чувара мреже Слоге Данило Ђулчић и Вања Кнежевић, на добром је путу да обори рекорд Далибора Козића који је на голу Козаре 1.259 минута сачувао своју мрежу у сезони 2010/11.

Мијењајући се на голу Добојлија њих двојица нису капитулирали на девет узастопних утакмица Прве лиге Републике Српске, па их до обарања рекорда дијели још непуних пет мечева. Интересантно, Добојлије су успјели да сачувају мрежу на свих пет гостовања, а једина три поготка примили су у домаћем поразу против Сутјеске (2:3), још у другом колу. Навијачи Слоге управо Ђулчића и Кнежевића апострофирају као најзаслужније за сјајну серију својих љубимаца, иако свесрдну помоћ имају од колега у пољу.

На старту првенства прилику је добио момак из Новог Пазара, који је становник града на три ријеке постао овог љета након шест мјесеци проведених у Орашју. Како сам каже, све му у Добоју одговара, свидјеле су му се и амбиције клуба, а са директним конкурентом за мјесто између статива постао је и најбољи пријатељ, што баш није чест случај.

- Шта да кажем, са њим сам се “нашао” на прву, и највећа смо подршка један другом. Заједно станујемо и логично је да највише причамо о фудбалу. Један другоме помажемо да задржимо форму и, наравно, желим му да направи велику каријеру. О рекорду нисмо ни размишљали, али сада већ сви говоре о томе па се надам да ћемо успети поставити нови - рекао је Ђулчић за “Глас Српске”.

Три године млађи Бањалучанин о свом цимеру, али и конкуренту има само ријечи хвале.

- Данило је заиста сјајан момак, добро се слажимо тако да, ко год да брани, од оног другог има највећу подршку. Није много старији, свега три године па смо и ту сличних интересовања. На почетку је имао малу предност, што мени није представљало неки проблем, а сада већ подједнако добијамо шансу - додао је Кнежевић.

Обојица у први план стављају тренера голмана Далибора Стефановића Виту од којег су, како истичу, доста тога научили.

- Заиста нам много помаже својим саветима и без имало претеривања, има велику удео у томе што смо до сада примила само три гола. Пошто нисам познавао лигу доста ми је значило његово познавање противничких играча што се до сада показало као изузетно важно - тврди Ђулчић.

И један и други истичу да су их у Добој привукле високе амбиције које Слога има у текућем шампионату.

- Заиста ми се свиђа то што Слога жели у Премијер лигу и сигуран сам да тај циљ можемо да остваримо. Наравно, доста фактора утиче на то, али мислим да смо на добром путу. Не смемо никога да потценимо, четири, пет екипа се издваја по квалитету, а моје мишљење је да нам је највећи ривал Слобода из Новог Града - открио је Ђулчић.

Кнежевић је претходну сезону бранио за Љубић и имао је прилику да добро упозна све ривале.

- До краја првог дијела остала су још четири кола, не смијемо да се сада опустимо и ако одиграмо како знамо, титула јесењег шампиона ће бити у нашим рукама. Мислим, такође, да имамо довољно снаге и квалитета да остваримо улазак у Премијер лигу, а као и за Данила, и за мене је Слобода највећи конкурент - поручио је Кнежевић.

Млади и веома талентовани чувари мреже, наравно, имају и амбиције када је у питању наставак каријере.

- Тренутно сам концентрисан на Слогу и настојање да изборимо Премијер лигу. Ако у томе успемо, а верујем да хоћемо, и тек када се докажем на премијерлигашким теренима, онда могу да размишљам о неком страном ангажману. До тада, остајем у Добоју. Морам још да истакнем да је мој узор Владан Ђогатовић, некада голман више суперлигашких клубова, који је сада на Исланду. Његова подршка ми много значи и он ми је, у неку руку, и ментор - открио је Ђулчић.

А што се тиче Кнежевића није потребно много да се открије његов циљ за наставак каријере.

- Па, Борац је мој клуб и читав живот сам био на Градском стадиону. Наравно да ми је жеља да се једног дана вратим и станем између статива свог Борца - искрен је млади голман.

Ћургуз хвали

Шеф стручног штаба Слоге Зоран Ћургуз има само ријечи хвале за младе чуваре мреже које убраја у најзаслужније за посљедње успјехе.

- Ријетко се могу видјети два голмана, директна конкурента за мјесто у тиму, који се боље слажу и који су један другом највећа подршка. А када томе додате њихов неоспорни таленат, онда никога и не чуди што у десет од 11 одиграних, нису примили погодак. Вјерујем да у тандему могу оборити рекорд - истакао је Ћургуз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана