Голгетер Слободе Един Кесић мирну луку нашао на “Млаквама”: Прошли су ме младалачки хирови

Дарко Пашагић
Голгетер Слободе Един Кесић мирну луку нашао на “Млаквама”: Прошли су ме младалачки хирови

НОВИ ГРАД - Са 23 године Един Кесић већ је промијенио десет клубова, али како је сам истакао, љетошњи долазак у редове Слободе из Новог Града је био пун погодак.

Играч који је каријеру започео у Локомотиви из Брчког за прволигаша са стадиона “Млакве”, чији је циљ титула и пласман у Премијер лигу, одиграо је 11 утакмица и девет пута затресао противничке мреже.

- Од почетка каријере био сам немирног духа, често сам са мање и више успјеха мијењао клубове. Чини ми се да сам у Новом Граду пронашао правог себе, што се види по мојим играма и головима. Овдје ми је веома лијепо, чини ми се да сам коначно сазрио у глави као фудбалер. Размишљам само о наредним утакмицама и надам се да ће се моја голгетерска серија наставити - рекао је Кесић који се одлично сналази на свим нападачким позицијама у тиму.

Већ са 17 година напустио је Локомотиву из Брчко, у којој је почео каријер, и на препоруку Миљана Говедарице преселио се у Нови Сад, гдје је наступао за екипу Војводине до навршених 19 година. Затим је играо у Словенији, носећи дрес Домжала и Цеља, а онда се вратио у БиХ, гдје је бранио боје Звијезде Градачац, Витеза, Радника из Хаџића, брчанског Јединства, те Алфа Модриче из које се љетос преселио на “Млакве”.

- Долазак у Слободу можда и није био планиран. Предсједник Новограђана Младен Босанчић је био заинтересован за моје услуге, али сам се због проблема са желуцем дуго премишљао да ли да прихватим или не. Нисам био сигуран ни да ли ћу моћи квалитетно одрадити припреме. На крају сам пристао, за сада је све као из бајке и нисам се покајао - наставио је Кесић који уговор са Новограђанима има до љета 2022. године.

Млади нападач је рекао да је доста екипа у Првој лиги подједнаког квалитета и да се практично до самог краја првенства неће знати ко ће бити шампион.

- Од екипа из врха табеле до сада нисмо играли само са добојском Слогом, а на мене је уз Крупу можда и најбољи утисак оставила Звијезда 09, коју смо савладали у прошлом колу. Имају младу и полетну екипу, која је веома школована и сигурно ће многима помрсити рачуне. Иако у овом тренутку имају поприличан бодовни заостатак, не смију се отписати. Уз ове три екипе и, наравно, нас, не смије се заборавити ни Сутјеска са којом се круг кандидата за титулу затвара - додао је на крају Кесић који је против тима из етно-села Станишићи постигао предиван гол из слободног ударца са више од 30 метара.

Данас са Крупом

Фудбалери Слободе данас од 14.30 часова у одгођеној утакмици осмине финала Купа Републике Српске дочекују Крупу, а Един Кесић је нагласио да његов тим у сваку утакмицу улази са жељом да побиједи.

- Крупа је досадашњим играма у првенству заслужила поштовање, али не видим разлога да од њих страхујемо, поготово на “Млаквама”. Очекујем добру партију и пролазак међу осам најбољих - рекао је Кесић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана