Голеада по мјери Жеравичана

Дарко Пашагић
Голеада по мјери Жеравичана

Бањалука - Фудбалери Јединства из Жеравице у петом колу Друге лиге Републике Српске, група запад на гостовању у Лакташима савладали су истоименог домаћина са убједљивих 6:2 и засјели на чело табеле.

Гости су од самог почетка сусрета показали да су дошли по бодове и већ у другом минуту су преко Огњена Шкорића дошли до предности од 1:0. Најбољи актер сусрета Бојан Кумић головима у 19. и 30. минуту донио је огромну предност Жеравичанима, коју је у 36. минуту Славен Ковљен још више увећао.

У посљедњим тренуцима првог дијела сусрета Урош Стаменковић је из пенала смањио на 1:4. У наставку сусрета Ковљен је постигао и свој други погодак, а на 6:1 повисио је Стефан Дујаковић из пенала. У 86. минуту Слађан Лекић ублажио је пораз Лакташана и поставио коначан резултат.

Убједљив тријумф на комшијском гостовању у Броду забиљежио је прњаворски Љубић, који је савладао Полет 1926. Побједник овог сусрета одлучен је већ послије првих 45 минута када су изабраници Николе Зељковића повели са 4:0, а истакао се двоструки стријелац Александар Жижак.

У групи исток двије водеће екипе забиљежиле су побједе, али је дошло до промјене на челу табеле, а врх је преузео Леотар, који има бољу гол разлику од Романије.

Требињци су на свом терену савладали Дрину ХЕ, а одбрана Вишеграђана попустила је већ у 19. минуту када је мрежу ривала затресао Драган Ристић. Све дилеме око побједника отклонио је Никола Медан, који је у 55. минуту постигао погодак за коначних 2:0.

До прошле сезоне трећелигаш, паљанска Романија наставила је са добрим играма и побиједила је на гостовању у Брчком Илићку 01 са 3:2. Занимљиво је да су на овом сусрету домаћини имали два пута предност, али на крају нису успјели да освоје ни бод.

Брчаци су повели у другом минуту голом Марка Крстића, али је већ у осмом Ђорђе Јовановић изједначио на 1:1. Нову предност Илићки 01 донио је Душан Арсенић у 52. минуту. У 75. минуту Борислав Цицовић је изједначио на 2:2, да би само пет минута касније домаћи имали идеалну прилику да дођу до нове предности, али Милован Арсић није успио да реализује једанаестерац.

Казна је стигла у 85. минуту када је побједу Романији донио најбољи актер сусрета Филип Папић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана