Гест за похвалу бициклисте БСК-а Милана Бојића: Колеги дао свој бицикл усред трке

Душан Репија
Гест за похвалу бициклисте БСК-а Милана Бојића: Колеги дао свој бицикл усред трке

БАЊАЛУКА - Бициклизам је индивидуални спорт гдје се сваки такмичар бори против штоперице за што бољи резултат, али је тимски рад у највећем броју случајева пресудан.

Међутим, оно што је направио такмичар БСК Нектара Милан Бојић на првенству Републике Српске и БиХ у Залужанима код Бањалуке превазилази границе тимског рада. Бојић је дао бицикл свом колеги Давору Тубићу који је доживио пех усред трке, свјестан да он има веће шансе за добар резултат, а овај на крају освојио титулу првака Српске међу сениорима. Гест за сваку похвалу и дивљење, с обзиром да је јунак ове приче занемарио свој пласман на уштрб колегиног.

- Био је четврти или пети круг, а Тубић и ја смо возили један поред другог. У једном тренутку видио сам да је успорио па сам га питао шта се дешава. Рекао ми је да има проблема са ланцем који се једноставно закључао па није могао да настави. Без размишљања сам му понудио свој бицикл, јер је он тренутно у бољој форми, а ја се враћам послије повреде и са трећим мјестом на хронометру сам испунио свој циљ. Он је то прихватио и уз велику жртву и утрошак енергије на крају стигао до побједе - рекао је Бојић.

На нашу констатацију да је Тубићево злато “пола” и његово, само се насмијао и нагласио да му је довољно што му је шампион више пута захвалио.

- Чињеница је да овакве ствари нису баш уобичајене, али не мислим да сам јунак. Једноставно тренутак је био такав и процијенио сам да би било боље да он покуша, јер има веће шансе - додао је Бојић.

Тубић је наравно рекао све најбоље о потезу свог колеге.

- Шта да кажем осим да је учинио велики гест. И он је на неки начин шампион, јер да није било њега ни ја сигурно не бих успио. Чим се десио квар размишљао сам да је готово и да нећу успјети. Милан је прискочио и хвала му на томе. Међутим, није било нимало лако, јер позиције нису исте и његов бицикл не одговара мојим параметрима. У једном тренутку сам размишљао и да одустанем, али ме је нешто вукло напријед и на крају се све завршило како сам само могао да пожелим - објаснио је Тубић.

Невоља са старта трке није била једина, јер је на три круга прије краја и на Бојићевом бициклу пукла гума.

- Очигледно није могло без проблема, али смо све успјели да пребродимо. Ово је велики успјех за мене, али и за мој клуб БСК - нагласио је Тубић.

Доминација БСК-а

Осим Тубића шампиони Републике Српске из БСК-а постали су браћа Сергеј и Срђан Максимовић у јуниорској односно конкуренцији млађих кадета.

- Имамо сјајну генерацију момака којима за годину или двије неће бити равних међу сениорима у домаћим оквирима, али и шире. Нећемо да кукамо, али мислим да заслужујемо већу подршку, јер ће се за ове момке сигурно чути. Тубић је други у БиХ, а Максимовићи први - рекао је спортски директор БСК-а Владимир Куваља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана