Гавриловић на кормилу Звезде

Агенције
Гавриловић на кормилу Звезде

БЕОГРАД - Потврда да Милан Томић није више тренер Црвене звезде стигла је и прије обраћања предсједника клуба Небојше Човића, док ће привремену дужност кормилара обављати Андрија Гавриловић и постоји могућност да буде именован за сталног тренера, а први меч водиће у четвртак против Барселоне на домаћем терену.

Након што је “црвено-бијелима” донио титулу Суперкупа АБА лиге и регионалног такмичења, те Суперлиге Србије, Томић није издржао и дигао је сидро, чиме је потврдио да многе ствари не функционишу у тиму који блиједо игра на почетку сезоне.

Гавриловић (54) има улогу ватрогасца и био је релативно непознат до доласка на Мали Калемегдан у љето прошле године, што је био његов повратак у клуб од када је 1986. радио са Небојшом Илићем, Александром Трифуновићем, Мирком Павловићем, Растком Цветковићем, Слободаном Каличанином.

Са 28 година отишао је у Италију, а велики утицај на његов рад имали су Богдан Тањевић и Серђо Скариоло, као и Римантас Куртинаитис, са којим је сарађивао у Химкију из Московске области, а занимљиво је да је управо са руским тимом два пута боравио у Лакташима.

Први пут 2012. на турниру Игокее, а други годину послије у утакмици Еврокупа. Послије растанка с Русима 2015. све до позива Звезде био је без посла. Човић је изјавио је да клуб нема новца да плати тренера 500.000 или 600.000 евра по сезони и довео је младог стручњака на клупи.

- Нисмо очекивали разлаз са Томићем, али ко год дође, добиће пуну подршку. Лицитација је као што видите почела, Дејвид Блат је болестан, а када Светислав Пешић сада дође са Барселоном, имам намеру да га убедим да остане и не враћа се тамо - уз осмијех је рекао Човић.

Казао је да није размишљао о отказу неком од играча.

- Добра је селекција. Нисам размишљао о отказима. Имамо добру сарадњу са ФМП-ом, ОКК Београдом, имамо одакле да повучемо играче ако нам буде негде зафалило. Дерик Браун има здравствених проблема, надамо се да ће бити спреман за 20 дана. Такође се надамо да ће и Кузмић бити спреман за десет до 20 дана - истакао је Човић.

Потврдио је да су подаци које је изнио министар финансија Србије Синиша Мали тачни, односно да је клуб од државе од 2014. године добио око 1,6 милијарди динара.

- Наш просечни буџет од 2012. је 5,8 милиона, ове је 8.337.000, а не 13,6 милиона евра као што се писало, а не можемо да имамо буџет од пет милиона евра. Ако све буде како је планирано, Звезда ће имати добит од 508.000 евра. Најплаћенији играч у Звезди је са 500.000 евра, а ако погледате ривале, мислим да они имају и скупље играче - додао је Човић.
 

Спуштање тензија

Човић је рекао да би Звезда играјући Евролигу требало да има разлику у финансирању без факторинга.

- Све што друга страна изгуби, ту мислим на Партизан, окарактерише се тако да је за то директно крива Звезда с председником државе. Волео бих да се тензије спусте, али иако се сада прича о апартхејду, некада је постојала клима потпуног уништења Звезде. Пошто сам члан Спортског друштва Црвена звезда, видим да сви клубови изузев фудбалског живе јако лоше - истакао је Човић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана