Галешић у Крупи на задовољство свих

Данијел Радујковић
Галешић у Крупи на задовољство свих

Бањалука - Вишеседмична сага у вези судбине везног фудбалера Горана Галешића напокон је окончана, и то тако да он, његов бивши клуб Борац и будући Крупа могу бити задовољни.

Борац је изгубио важног али незадовољног играча, али је Галешић опростио рату из уговора, док је Крупа добила додатну опцију у средини терена, јер је Галешић један од најбољих играча лиге па ће имати екипу која ће са правом јуришати на високе циљеве у наставку сезоне.

- Искрено, била ми мука од сталних телефонских позива и што се направила права драма без потребе. Одавно нисам био задовољан у Борцу, али све сам се надао да ће се нешто промијенити, да ће бити боље, али нажалост није. Сигурно да се људи из Управе труде на све начине да Борац крене правим путем, али је клуб већ дуго на инфузији, па је врло тешко функционисати и очекивати неке резултате. Једва чекам да отпутујем у Умаг и прикључим новим саиграчима. Доста сам изгубио до сада. Имао сам понуду и из Пољске, али сам одлучио да останем кући. Крупа је била прва и права била. Због породице сам се из Русије вратио кући и нисам желио поново да идем далеко. Сада сам буквално код куће, јер су ми из Крупе отац и мајка - казао је много расположенији Галешић.

Он ће бити важан играч у настојањима Крупе да обезбиједи Лигу за првака, што жели и свом бившем клубу, који тренутно заузима седму позицију.

- Желим Борцу све најбоље у наставку првенства и да се пласирају у првих шест, јер им је тамо и мјесто. Закључио сам да им нисам више од помоћи и да не могу више дати. Посљедње што сам одлучио је да опростим дуг који је клуб имао према мени и да замолим људе из Крупе да не играм против Борца. Мислим да је то сасвим коректно са моје стране. Дао сам максимум Борцу и закључио да више не могу. Мислим да нема много играча који су опростили дуг - додао је Галешић.

Старчевић задовољан

Експедиција Крупе тренутно се налази у Умагу гдје се играчи припремају за наставак Премијер лиге БиХ. Добри услови и повољнија клима идеални су за тренинге, а тренер Слободан Старчевић може остварити све зацртано. Њега је обрадовала вијест да је долазак Горана Галешића завршена ствар.

- С обзиром на амбиције и тешке противнике, сваки квалитетан играч нам је добродошао, а још ако он један од најбољих везних играча лиге, онда сам још срећнији. Очекујем да ће се брзо уклопити - истакао је Старчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана