Гајић се вратио кући

Милан Зубовић
Гајић се вратио кући

БРАТУНАЦ - Након што је прошао “пола свијета” Никола Гајић вратио се кући. Кошаркаш који игра на позицији бека или ниског крила договорио је сарадњу са Братунцем, који игра другу сезону у Лиги БиХ.

- Чекао сам понуде из иностранства, а пошто није било одговарајућих, договорио сам се са управом Братунца да играм у наредном периоду. Истина, било је интересовања која сам одбио због породичних обавеза и жеља ми је да будем ближе кући, па су се поклопиле амбиције клуба са мојима и лако смо се договорили - рекао је Гајић, који је рођен 1991. године.

Нема посебних очекивања од сезоне већ да са тимом, који одлично познаје, дође до што више побједа.

- Тренирао сам са остатком екипе протекла два мјесеца, тако да се одлично познајемо и неће бити никаквих проблема са уигравањем. Вјерујем да сам у форми и да могу одговорити на све обавезе које пред мене постави тренер Огњен Радић, па у шали кажемо да ћу “надоградити” тим. Посебних очекивања нема, већ идемо утакмицу по утакмицу да упишемо што више побједа и избјегнемо борбу за опстанак - изјавио је Гајић.

Има искуство играња у АБА лиги, јер је наступао за Игокеу, а на сцену је ступио у дресу бањалучког Борац Нектара, док је још бранио боје Спарса, тузланске Слободе, Приморке, Хелиос Санса, а једно вријеме провео је у САД, гдје је студирао.

Деби ће имати сутра против бившег тима у Александровцу у мечу петог кола Лиге БиХ.

- Судбина је хтјела да се тако ствари поклопе. Можда је и боље тако, радујем се утакмици јер тамо имам пријатеља, а посебно ћу се обрадовати када будем играо пред домаћим навијачима. Прошло је више од десет година када сам посљедњи пут играо у Братунцу, па ме радује што ћу поново бити пред својим суграђанима. Никада боља кошарка није играна у овом мјесту и част ми је што ћу бити дио те приче јер пишемо историју. Уједно, помоћи ћу и неким младим играчима јер доста њих сматра мене успјешним спортистом и циљ је да млађи буду успјешни људи и кошаркаши - истакао је Гајић.
 

Учинак

Са двије побједе Братунац је кренуо у ову сезону када је савладао Промо и Вогошћу, док је поражен од Леотара и Спарса, па се налази у групи од чак седам клубова који имају исти скор послије четвртог кола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана