Гагић мијења Клифорда

Душан Репија
Гагић мијења Клифорда

ЛАКТАШИ - Центру Игокее Денису Клифорду сусрет са Црвеном звездом требало би да буде посљедњи за ову екипу, док ће његово мјесто попунити Ђорђе Гагић.

Према информацијама којима располаже "Глас Српске" управа екипе из Александровца није задовољна партијама америчког центра који је стигао из Албе те није показао ни дјелић онога што се од њега очекивало.

Одиграо је четири утакмице у АБА лиги на којима је просјечно постизао 4,5 поена уз 3,1 скок током 13,8 минута на паркету. Прије Клифорда, сарадња је раскинута са плејмејкером Александром Цветковићем. Гагић је члан Ариса са којим је у процесу прекида сарадње док би сутра требало да озваничи уговор са Игокеом.

Рођен је 1990. године у Бенковцу и кошарку је тренирао у ФМП-у, Суперфунду и Црвеној звезди да би прву прилику у сениорској конкуренцији добио 2009. у Морнару. Послије двије године прешао је у Хемофарм, а сљедеће сезоне прешао је у Партизан.

Потом је још био члан Газијантепа, Бриндизија, Тенерифа, Цмокија, Истанбула, Јесилгирешуна да би посљедњу сезону и по наступао за Партизан. За репрезентацију Србије играо је на Европском првенству 2013. године у Словенији. 

Док управа ради на промјенама у играчком кадру, стручни штаб се спрема за једно од најтежих гостовања у регионалном такмичењу, јер ће вечерас од 21 час одиграти посљедњи сусрет ове рунде против Црвене звезде. Гостујући тим славио је прву побједу у прошлом колу која је вратила дио нарушеног самопоуздања па сада иду доста растерећени, јер према ријечима тренера Драгана Бајића његов тим нема шта да изгубио на овом мечу.

- Одиграли смо утакмице против Задра и Широког у два дана, у петак смо играли против Братунца и уз појачан рад екипа је сигурно уморна, али морамо тако радити како бисмо што спремнији дочекали изазове. Нисмо у стању да претимо Звезди чији тим има велику ширину и сјајно су покривени на свим позицијама. Звезда је имала проблема на отварању сезоне и сигурно неће допустити неки кикс. Очекујем да мој тим одговори енергетски, да максимум и створи шансу да дође до побједе - рекао је Бајић.

Звезда за сада има скор 3-2 у АБА лиги док је у посљедњем мечу поражена од Реал Мадрида у Евролиги иако је имала добру прилику да направи изненађење. "Црвено-бијели" биће лишени помоћи Дерика Брауна и Филипа Човића док је наступ Дејана Давидовца под знаком питања.

Прије овог меча од 18 сати снаге ће одмјерити Крка и Мега, синоћ су играли Приморска - Цедевита Олимпија, Партизан је побиједио Задар са 72:57, Будућност је била боља од Цибоне са 87:64, а ФМП од Морнара са 92:83.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана