Фудбалски клуб Крупа рјешава проблем са лиценцом за игралиште: Градски стадион резервна опција

Синиша Котараш
Фудбалски клуб Крупа рјешава проблем са лиценцом за игралиште: Градски стадион резервна опција

БАЊАЛУКА - Играње у Премијер лиги изискује много квалитетније услове и уколико се неке ствари на стадиону у Крупи на Врбасу не промијене набоље, актуелни шампион Републике Српске и повратник у највиши ранг такмичења Крупа биће у проблемима.

Наиме, сваки премијерлигаш од сезоне 2020-21 мора да има рефлекторе, а клуб мора да замијени већ дотрајале вјештачке подлоге. Директор Крупе Младен Илић потврдио је да су челници клуба свјесни овог проблема, те да је већ урађен дио послова како би на крају ипак добили лиценци за играње на свом терену.

- Одрадили смо све припремне радове за изградњу рефлектора, а како имамо наговјештаје да би тај услов могао да буде пролонгиран за наредну годину имамо доста времена да завршимо све послове. Сада нам остаје замјене вјештачке траве на стадиону и покушаћемо да у наредних десетак дана обезбиједимо средства како бисмо и то ријешили. Уколико буде неких проблема, имамо потписан уговор са Борцем о уступању Градског стадиона, на чему смо им неизмјерно захвални - поручио је Илић.

Све присталице Крупе обрадовала је вијест да ће провјерени стручњак, Зоран Марић и даље остати на челу стручног штаба. Са њим је постигнут усмени договор о наставку сарадње и чека се само званична објава.

- Очекујемо да и то питање ријешимо у току наредне седмице јер је за нас веома важно да задржимо континуитет, како у играчком, тако и у стручном кадру - истакао је први оперативац Крупе.

Иако из стручног штаба још није објелодањен план и програм припрема познато је да ће прозивка бити обављена 15. јуна када је заказан почетак припрема.

- Много више детаља о свему ће вам дати шеф стручног штаба, а оно што знам јесте да је оквирни план да се прве двије седмице ради код куће, потом би петнаестак дана требало да проведемо на Златибору, а потом би финиш припрема поново провели у кањону Врбаса. То је тренутни оквирни план мада постоји могућност евентуалних корекција - нагласио је Илић.

На крају, како је сам директор Крупе рекао, екипа нема велики ростер и јасно је да ће се играчки кадар морати освјежити са неколико појачања.

- Још нисмо почели да доводимо појачања јер чекамо да тренутна ситуација везана за вирус корону буде искристалисана. Наравно, то не значи да не размишљамо о томе. Урадићемо све што је у нашој моћи да формирамо тим који ће избјећи борбу за опстанак - закључио је Младен Илић.

Отишао Декић

Искусни дефанзивац Ранко Декић први је фудбалер који је овог љета напустио редове премијерлигаша из кањона Врбаса. Њему је почетком јуна истекао двогодишњи уговор са екипом Крупе, а како јесенас и није имао превише прилике да се докаже, разлаз је био неминован. На крају је Декић добио одријешене руке у потрази за новом средином, а према ријечима директора Крупе Младена Илића неће бити једини који ће напустити клуб.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана