Фудбалери Славије почели припреме са јасним циљем: Полусезона за стабилизацију па напад на врх

Синиша Котараш
Фудбалери Славије почели припреме са јасним циљем: Полусезона за стабилизацију па напад на врх

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Готово сви фудбалери Славије који су јесенас носили дрес овог клуба окупили су се на прозивци и почетку припрема за наставак првенства Републике Српске. Тренеру Зорану Ербезу јавило се 28 играча, а недостајали су једино Иван Трифковић и Амер Дрљевић, који ће се остатку екипе прикључити за неколико дана.

 

“Соколове” су напустили искусни Јадранко Богичевић, који је одлучио да заврши каријеру, док је млади Бајазит Девлић лопту замијенио књигом. Од новајлија ту је Лука Асентић, дојучерашњи првотимац Звијезде 09, док ће своје мјесто у тиму Славије покушати да избори и Адел Ајкунић (23), деснокрилни нападач Турбине из Јабланице.

Уз њих првом тиму је прикључено и десетак јуниора, од којих се очекује да на прољеће докажу да посједују квалитет потребан за наступ у Првој лиги.

- Наши јуниори су први у Првој лиги, нису до сада уписали ниједан пораз и на најбољем су путу да се пласирају у Премијер лигу. Већ су показали да имају потенцијал и било је сасвим логично да им пружимо прилику да раде и тренирају са првим тимом. Размишљамо о томе и да им на прољеће дамо одређену минутажу и вјерујем да ће они то знати да искористе. Што се тиче осталих појачања, током ове седмице очекујемо још једно ново име, а надам се да ћемо успјети да ангажујемо још једно или два квалитетна појачања - истакао је Зоран Ербез.

Некада стандардни премијерлигаши фудбалери Славије су већ пет година чланови Прве лиге Републике Српске и јасна је жеља свих у клубу, као и присталица “плаво-бијеле” боје, да се поново избори пласман у највиши ранг такмичења.

- Наш основни циљ је да Славија ове године буде стабилан прволигаш и да на прољеће не размишља о опстанку, а онда ћемо, у наредном периоду, покушати да се вратимо у Премијер лигу. Направљен је план и програм за неколико година напријед, да би се, упоредо са премијерлигашким амбицијама и сам клуб дизао. Не кријемо да је жеља свих нас да Славија у догледно вријеме опет конкурише за Европу. Мукотрпан је то посао, али сам оптимиста - додао је Ербез.

Четири контролна меча

Током припрема за наставак шампионата стручни штаб Славије је планирао одигравање четири контролне утакмице.

- Комплетне припреме ћемо обавити у Источном Сарајеву, на новоизграђеном помоћном терену са вјештачком травом, а заказане су утакмице против Униса из Вогошће, Сутјеске, Фамоса из Војковића те Будућности из Бановића, као и “генералка” уочи старта сезоне - открио је Ербез.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана