Фудбалери Рудара огорчени након напада навијача: Откуд неком право да туче дјецу?

Дејан Марић
Фудбалери Рудара огорчени након напада навијача: Откуд неком право да туче дјецу?

БИЈЕЉИНА - Тужна премијерлигашка сезона Рудар Приједора, која има све обрисе агоније, доживјела је мрачан крај пошто су “навијачи” на гостовању у Бијељини “поскидали” своје играче, а једног од њих и брутално ударили у главу.

Сваки присталица сваког клуба има право да изрази незадовољство игром, залагањем, резултатима, избором поставе, тренера и струке, стратегије... Али, “алкохол бојси” су у недјељу прешли црвену линију и дрзнули се да у правом смислу те ријечи ударе на момке које наводно треба да бодре.

Ти исти момци су мјесецима играли без плата, упозоравали на лошу климу у и око клуба, били препуштени сами себи, а када је вода дошла до грла, дио потраживања су успјели да наплате тек пошто су ступили у штрајк. Упркос свему томе, борили су се до краја, а да су имали мало више среће у финишима утакмица, опстанак у Премијер лиги још би био могућ.

Овако, “рудари” су испали коло прије краја и завршна суботња битка против шампионског Зрињског неће имати резултатски значај. Само, питање је и на шта ће личити та утакмица након свега што су фудбалери доживјели у Семберији.

- Откуд некоме смјелост да играчу скида дрес? Како се неко тек усуди да удари фудбалера и то дијете које има 21 годину? А с друге стране, клуб му толико дугује. Пита ли се ико да ли он има основних средстава за живот - огорчен је један фудбалер Рудар Приједора у изјави за “Глас Српске”.

Наш саговорник се запитао и како је могуће да су полиција и обезбјеђење тако заказали, па су дозволили групи од двадесетак навијача да уђу у рестриктивни простор и нападну играче.

Према његовим ријечима, све што се десило у Бијељини је посљедица лошег стања у клубу које траје већ дуго, предуго.

- Кад се све узме у обзир и када се има у виду шта смо све прошли за ових скоро годину дана, није ни чудо што смо испали из лиге. Видим, играчи су многима највећи кривци. Прозивају нас и нападају, а ми смо се могли ослонити само једни на друге. Бодрили смо се међусобно јер смо били препуштени сами себи. У клубу нема визије. На почетку сезоне је постојала еуфорија, али је трајала свега четири, пет утакмица. Касније као да су сви дигли руке од нас. Клуб нам дугује плате за три, четири мјесеца. То нико не спомиње - закључио је адут “рудара”.

Из клуба смо јуче дуго чекали реакцију, а она је стигла нешто послије 17 часова наводећи да најоштрије осуђују инцидент и да се ограђују од групе навијача. Додали су да је организација утакмице у Бијељини била врло слаба, да није постојао довољан број редара, те да је изостала реакција полиције јер је сукоб трајао 20 минута.

Познати извршиоци

Полицијска управа Бијељина издала је саопштење у којем је наведено да су идентификовани нападачи на играча Рудар Приједора:

- Неколико навијача ушло је у простор гдје се одиграва утакмица, при чему су два навијача физички напала једног играча. Полицијски службеници идентификовали су извршиоце прекршаја, те ће у складу са Законом о прекршајима, Законом о јавном окупљању и Законом о спречавању насиља на спортским приредбама бити предузете мјере и радње према њима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана