Фудбалери Рудар Приједора стартовали са припремама: Бујић се не боји изазова

Дарко Пашагић
Фудбалери Рудар Приједора стартовали са припремама: Бујић се не боји изазова

ПРИЈЕДОР - Бивши премијерлигаш, Рудар Приједор у доста измијењеном саставу започео је припреме за наредну сезону у којој ће наступити у Првој лиги Републике Српске.

На прозивци, коју је обавио нови шеф стручног штаба Зоран Бујић, су била  23 фудбалера, а стручњак, који се послије неколико година вратио у клуб, истакао је да се не боји изазова и нада се да ће поновити успјех из првог мандата када је успио да избори пласман у Премијер лигу.

- Други пут сам на клупи Рудар Приједора и задовољан сам због повјерења, које ми је дала управа клуба. Моје амбиције су биле да се вратим на ово мјесто. Раније сам са “рударима” имао доста успјеха, да ли ћу га поновити, показаће вријеме. Искрено се надам да хоћу - рекао је Бујић.

Клуб је од краја прошле сезоне напустило 16 фудбалера, још два су отишла нешто раније, а када се ту додају и два фудбалера која су се “спаковала” у зимском прелазном року чини се да су “рудари” пред нову сезону у великим проблемима.

- Отишло је 20 играча, то је тешко надокнадити. Даћу све од себе, јер град Приједор заслужује више и боље од онога што смо гледали прошле године и у посљедњем периоду. На прозивци међу 23 играча било је доста оних из млађих клупских селекција и већини од њих је јасно да неће бити међу кандидатима за сениорски погон. Због тога морамо што прије да оформимо екипу. У овом тренутку недостаје нам сигурно седам, осам квалитетних појачања и то морамо веома брзо да ријешимо - нагласио је Бујић.

Иако је било планирано да екипа отпутује на Златибор, од тога неће бити ништа.

- Било би помало неозбиљно без формиране екипе ићи на припреме и зато смо одлучили да останемо код куће. Тренираћемо на теренима у Љубији и Приједору и планирали смо одигравање пет контролних сусрета. Већ у суботу играмо против Крупе, а имамо договорене сусрете са Љубићем и Слободом из Мркоњић Града - истакао је Бујић.

Њему се баш не свиђа идеја што је Прва лига Српске проширена на 18 клубова.

- Тешка су времена и бојим се да ће више од пола клубова отаљавати посао. Могуће је да се деси да неки можда и не издрже финансијски до краја. Оно што је јасно првенство ће бити веома занимљиво, јер ће бити неколико кандидата за прво мјесто. Сигурно су најозбиљнији Звијезда 09 и Крупа, али и ми имамо своје планове. Можда ће се ту умијешати и Радник у којем је послије испадања из Премијер лиге ситуација веома незахвална. Можда и још неки клуб буде у борби за сам врх. Видјећемо - додао је Бујић.

Шћекић

Доскорашњи голман Рудар Приједора Немања Шћекић нови је члан македонског прволигаша Брегалнице из Штипа. Овај 30-годишњи Црногорац прошле сезоне бранио је на 28 мечева и чак осам пута сачувао своју мрежу. Шћекић је у каријери бранио у Србији, Мађарској, Бугарској и Јерменији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана