Фудбалери Рудар Приједора припреме настављају у Хрватској: Без Амое у Медулину

Дарко Пашагић
Фудбалери Рудар Приједора припреме настављају у Хрватској: Без Амое у Медулину

ПРИЈЕДОР - Фудбалери Рудар Приједора отпутовали су на други дио припрема у Медулин, а међу путницима није било најбољег фудбалера из првог дијела првенства Жозефа Амое.

Он није добио потребне папире за улазак у Хрватску и остао је да ради у Приједору под надзором тренера млађих категорија приједорског клуба. Са екипом је отпутовао голман Никола Лакић, који ће наредних шест мјесеци провести међу Приједорчанима као позајмљени играч бањалучког Борца. Олакшање “рударима” је и чињеница да ће нападач Никола Мандић остати њихов члан, јер је клуб одбио понуду Динама из Букурешта који је желио хрватског фудбалера.

- Први дио припрема протекао је у најбољем реду. Најважније је да није било повреда и да у добром расположењу путујемо у Медулин. Проблем је свакако чињеница да са нама неће бити Амоа због папира. Ипак, настојаћемо да се додатно уиграмо и да кроз ове мечеве пронађемо праву форму за наставак шампионата, гдје је главни циљ опстанак у Премијер лиги БиХ. Доласком Лакића ријешили смо проблем на позицији голмана, а добра је вијест и што ће Мандић и даље бити наш члан - нагласио је шеф стручног штаба Рудар Приједора Марко Тешић.

Првом тиму су прикључени омладинци Харун Алибеговић и повратник Филип Микић који ће покушати да се наметну стручном штабу.

- Сви путници за Медулин имају подједнаке шансе, а на њима је да се докажу и изборе мјесто у стартној постави - истакао је Тешић.

Приједорчани ће у Хрватској одиграти пет утакмица, а први меч је већ сутра против Копра, а 29. јануара ривал ће им бити Олимпија.

- Потом нас очекује наступ на традиционалном турниру “Медулин куп”, гдје ћемо одиграти три утакмице. У групи ће нам ривали бити Карловац 1. фебруара и тузланска Слобода два дана касније. Мечеви за пласман су на програму 5. и 6. фебруара и то ће нам бити посљедњи контролни меч у Медулину - додао је Тешић.

Рудар Приједор је први дио сезоне у Премијер лиги БиХ завршио на деветом мјесту са 16 бодова и очекује га грчевита борба за опстанак у елити.

Путници

На припреме у Медулин отпутовало је 27 фудбалера и шест чланова стручног штаба. Отишли су: Немања Шћекић, Харун Алибеговић, Алекса Трнинић, Томислав Кнежевић, Андреј Боснић, Немања Пекија, Бојан Буразор, Никола Мандић, Немања Марић, Демир Јакуповић, Ријад Садику, Асани Ђељиљ, Адел Халиловић, Лука Куленовић, Сергеј Дојчиновић, Марио Сајак, Данило Мармат, Јован Владимир Павловић, Драган Билбија, Ајдин Реџић, Мујо Смајић, Предраг Зекановић, Клерисмарио Сантос Родригез, Филип Микић, Александар Радуловић, Илија Даниловић и Никола Лакић, те чланови стручног штаба Марко Тешић, Дино Сикирић, Перица Топић, Срђан Марјановић, Владан Леканић и Игор Томаш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана