Фудбалери Рудар Приједора кренули са припремама

Дарко Пашагић
Фудбалери Рудар Приједора кренули са припремама

ПРИЈЕДОР - На првом окупљању фудбалера Рудар Приједора била су 22 фудбалера међу којима има нових играча.

То су бивши првотимци овог клуба Маринко Растока и Стефан Гаврановић, те један од најталентованијих јуниора "зелено-црних" Драган Билбија, који је потписао први професионални уговор. У односу на јесењи дио сезоне недостајали су: голман Мирза Хамзабеговић те Драган Арежина, Славиша Максимовић и Александар Малбашић.

- На прозивци није било ни Милана Шикањића, коме је истекла позајмица и вратио се у Борац. Међутим, наша је жеља да овог играча доведемо у наш клуб и да бар и даље буде под позајмицом - нагласио је шеф стручног штаба Рудар Приједора Игор Јанковић.

Иако се посљедњих дана наговјештавало да би Хамзабеговића могао замијенити Далибор Козић од тога неће бити ништа, јер он до љета остаје у бијељинском Раднику.

- Козић није био једина опција, разговарамо са Иваном Буторовићем и Дарком Дејановићем, као и са још неким чуварима мреже. Осим голмана сигурно ћемо довести још неколико играча, али то ће бити циљана појачања, односно само на позицијама у тиму гдје смо "танки" - наставио је Јанковић.

Све до 1. фебруара екипа ће радити у Приједору, а онда предстоји наставак припрема у Медулину.

- Тамо ћемо наступити на Адрија купу и сигурно је да ћемо одиграти бар три или четири утакмице. По повратку из Хрватске на распореду су још три меча од којих ће посљедњи бити генерална провјера. Имамо довољно времена да одрадимо квалитетне припреме и сигурно је да ћемо наставак првенства дочекати потпуно спремни. Најважније је да се играчи нису опустили током паузе, већ су радили по унапријед утврђеним програмима и сада ће им бити знатно лакше - додао је Јанковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана