Фудбалери Радника у првој провјери савладали јуниорски тим: Петровић задовољан, али и забринут

Дарко Пашагић
Фудбалери Радника у првој провјери савладали јуниорски тим: Петровић задовољан, али и забринут

БИЈЕЉИНА - Послије прве, и то интерне провјере у којој су савладали јуниорски тим са 1:0 тренер Радника Славко Петровић сматра да је дуга пауза оставила трага на играчима, али да је то све разумљиво када је познато да су Бијељинци због пандемије вируса корона без званичне утакмице још од почетка марта.

У прилично изједначеној утакмици, у којој су јуниори пружили достојан отпор првом тиму Радника, једини погодак постигао је Фарук Гогић почетком другог дијела.

- Видело се да играчима недостаје рутине, јер су скоро четири месеца без утакмица, али важно је да смо кренули. Први тим је пропустио неколико изгледних прилика, али није нам циљ био да се већ на старту распуцају, већ да се добро истрче. Наши јуниори су показали зубе и то може све да нас радује јер их очекује завршница такмичења за пласман у Омладинску премијер лигу БиХ - нагласио је Петровић.

Ново повећање броја заражених вирусом корона довело је до тога да је одигравање утакмица, па чак и пријатељских забрањено до 6. јула.

- То би могло да створи велике проблеме не само Раднику већ и осталим клубовима који су у припремном периоду. Требало је 4. јула да играмо контролни меч са повратником у прволигашко друштво Српске Дрином из Зворника, али је то сада под великим знаком питања. Не знам како ће све ово испасти, али се надам да ће се ситуација смирити и да ће ускоро све бити као некада, бар што се тиче фудбала - наставио је Петровић.

Бијељинци су овог љета већ остали без великог броја квалитетних фудбалера чији ће одлазак бити јако тешко надомјестити. За сада су отишли Срђан Бечелић, Лука Билобрк, Махир Карић, Алем Мерајић, Шевко Окић, Милан Плавшић и Славиша Радовић, док се Милош Симоновић, који има уговор до 31. децембра, још није појавио, али ни објаснио разлог недоласка на почетак припрема.

- Против њега је већ покренут дисциплински поступак и сигурно га очекују одређене санкције. Нисмо довели још ниједно појачање, а са нама је неколико играча на проби. Професионални уговор потписао је наш јуниор Ненад Никић, док су кадети Мустафа Шукиловић, Далибор Митровић и Љубиша Цвијановић прикључени сениорском погону. Морамо се појачати на мјесту штопера, десног и лијевог бека, офанзивног везног и нападача. Очекујем да састав комплетирамо до 9. јула, када одлазимо на Златибор, гдје ћемо остати девет дана и одиграти три утакмице. Већ 10. јула играмо против Слоге из Пожеге, за 13. тражимо ривала, док ћемо се 17. састати са Инђијом - додао је Петровић. 

Варнице

Колико је сусрет био жустар показује и податак да је почетком другог дијела дошло до судара главама Ненада Никића и Бојана Винског, који је дошао на пробу у Радник, те су обојица завршила у хитној на санацији повреда. У једном моменту дошло је и до вербалног сукоба између тренера јуниора Јовице Лукића и Јове Борковића који је судио овај сусрет. Лукић је жестоко реаговао незадовољан одлуком Борковића, али су се послије утакмице страсти смириле уз пријатељски загрљај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана