Фудбалери Радника тријумфовали у финалу Медулин купа 2020: Јањићев гол за пехар

Синиша Котараш
Фудбалери Радника тријумфовали у финалу Медулин купа 2020: Јањићев гол за пехар

МЕДУЛИН - Фудбалери Радника побједници су традиционалног међународног турнира Медулин куп 2020, након што су у финалу са 1:0, савладали Рудар Приједор.

Побједоносни погодак постигао је Стефан Јањић два минута прије краја утакмице који је на најбољи начин искористио убацивање из корнера Јована Мотике. Бијељинци су до финала дошли након што су освојили прво мјесто у групи два, савладавши Колубару са 2:1, те Крупу са 3:2, док су са пољским Заглебјем одиграли 2:2. Првопласирани у својој групи били су и фудбалери Рудар Приједора који су били бољи од Зрињског (2:0), Истре (2:1), те ремизирали са Сандецјом из Пољске.

- Била је то заиста тврда и неизвјесна утакмица и можда би најзаслужније било да је завршила без погодака па да о побједнику одлуче једанаестерци. На крају, пресудио је тај један детаљ из самог финиша и наше веће искуство. Овим тријумфом заокружили смо припреме у Медулину, које када се све сабере, могу да добију највишу оцјену. Имали смо заиста изванредне услове и наше је било само да вриједно радимо како би се што боље припремили - истакао је капитен Радника Велибор Ђурић.

Иако су Бијељинци коначни побједници турнира, епитет најпријатнијег изненађења без имало сумње заслужио је тренутно другопласирани тим Прве лиге Републике Српске. Изабраници Игора Јанковића били су у најмању руку равноправан ривал Раднику, а побједника је на крају одлучила једна грешка.

- Одиграли смо квалитетну утакмицу и нисмо залужили да изгубимо. Чак смо у другом полувремену имали неколико заиста добрих шанси, али нисмо имали потребну мирноћу да те прилике претворимо у бар један погодак. Побједник је одлучен на самом крају, највише због несмотрености наших младих играча у одбрани. Али, не љутим се на њих, најважније је било да они добију своју прилику да стасају кроз овакве утакмице и мислим да су на најбољем путу да постану добри играчи - поручио је Јанковић.

Ове године у Медулину је наступила и екипа Крупе која је освојила седмо мјесто. Јесењи шампион Прве лиге Републике Српске савладао је у мечу за седмо мјесто други тим хрватског прволигаша, Истре, са 3:1, а голове су постигли Јово Лукић, Никола Дујаковић и Немања Видовић.

Ђурић најбољи у Бијељини

Радник и његов капитен Велибор Ђурић добили су признања у Бијељини. Искусни фудбалер проглашен је за најбољег спортисту највећег града Семберије за 2019. годину, док су “плави” добили награду за најбољи спортски колектив.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана