Фудбалери Крупе поражени од Зрињског: Марић није незадовољан

Синиша Котараш
Фудбалери Крупе поражени од Зрињског: Марић није незадовољан

БАЊАЛУКА - Фудбалери Крупе одиграли су, након петнаестак дана жестоког рада, и прву контролну утакмицу на припремама за наредну сезону. Изабраници Зорана Марића у Томиславграду су одмјерили снаге са Зрињским и доживјели пораз од 0:1, али у стручном штабу Крупе нису били незадовољни.

- Генерално посматрајући, одиграли смо квалитетну утакмицу против коректног и расположеног противника, а добро је и то што се нико није повредио. Прилику су добили сви кандидати за први тим осим Лазара Николића и Адониса Билала који имају лакше повреде и нисмо желели непотребан ризик - истакао је шеф стручног штаба Зоран Марић.

Посљедњу утакмицу Крупа је одиграла прије пуна четири мјесеца, 7. марта, против Рудар Приједора и велика пауза морала је да остави трага.

- То је веома дугачак период неиграња и сигурно да није пожељан ни за једног спортисту. Иако је било одређених пропуста, нисам незадовољан, чак је све било врло коректно. Реално, тренутно смо нешто слабији него прошле сезоне, у процесу смо стварања нове екипе и Зрињски је, без дилеме, у овом тренутку боља екипа од нас - поручио је стратег Крупљана.

Према његовим ријечима, екипа Крупе још није формирана и планира се долазак бар три или четири квалитетна појачања.

- Оно што нама треба јесте најмање један фудбалер из задње линије, те проверени шпиц играч. Добро би нам дошао и један мало офанзивнији везни играч, у контакту смо са неколико фудбалера, али како је прелазни рок тек почео, тешко је одмах реализовати неки добар трансфер.  Углавном, они нешто квалитетнији се надају одласку у иностранство или некој богатијој понуди и ми смо принуђени да чекамо расплет ситуације - категоричан је Марић.

У новој сезони на снази ће бити правило да свака екипа у протоколу за утакмицу мора да има најмање четири фудбалера до 21 године старости и Крупљани велику пажњу посвећују том детаљу.

- Тренутно, ми на припремама имамо пет играча млађих од 21 године, а захваљујући овом правилу и они ће имати одређену минутажу и добиће прилику да се докажу и наметну. Мислим да је то добро за фудбал у БиХ јер без сопственог подмлатка нема напретка - закључио је Марић.

Одлазак на Златибор

Премијерлигаш из кањона Врбаса требало би да се од сриједе пресели на Златибор, гдје би био одрађен најважнији дио припрема. Међутим, сада је и то под малим знаком питања због нестабилне епидемиолошке ситуације.

- Ако све буде у реду, на пут ће кренути 22 играча и три голмана. Међутим, сада је дошло и до промена код већ договорених утакмица јер постоји могућност да меч са Чукаричким не буде одигран. Пратимо интензивно све што се дешава у Србији и спремни смо за све евентуалне ситуације. Уколико би се десило да ипак не одемо, припреме настављамо у Бањалуци, а ривале ћемо тражити у РС и ФБиХ - каже Марић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана