Фудбалери Борца стартовали са припремама за наредну сезону: Одласци могући тек послије Европе

Дарко Пашагић
Фудбалери Борца стартовали са припремама за наредну сезону: Одласци могући тек послије Европе

БАЊАЛУКА - Фудбалери актуелног шампиона БиХ почели су припреме за нову сезону, а за разлику од прошле када је био циљ да се избори пласман на међународну сцену, ове ће бити приоритет одбрана титуле.

На првом окупљању било је присутно 20 играча, а већина најискуснијих првотимаца, као и они који су имали репрезентативне обавезе екипи ће се прикључити у наредних неколико дана.

- Опет ћемо бити скромни као и у прошлој сезони, ићи из утакмице у утакмицу, мада је јасно да ће нам и ове сезоне циљеви бити високи, а првенствени је да покушамо да одбранимо прво мјесто. Екипу су за сада напустили само Елвис Механовић и Бобан Георгијев, а дошли су Никола Вушуровић и Никола Ћетковић. То ме радује, јер смо сачували највећи дио тима, који је прошле године играма на терену заслужено стигао до титуле, рекао Максимовић.

Бањалучани ће већ 6. или 7. јула одиграће прву званичну утакмицу у наредној сезони, а то ће бити први меч првог кола квалификација за Лигу шампиона, а ко ће им бити ривал сазнаће 15. јуна.

- Пролазак првог кола обезбиједио би нам умјесто за сада сигурне четири бар још четири утакмице на међународној сцени. Европа је шанса да наши играчи покажу квалитет који посједују, али да се број заинтересованих менаџера и клубова за њихове услуге повећа. Увјерен сам да ће од садашње гарнитуре играча сигурно бар неко отићи, баш као и прошле године Владан Даниловић, који је прешао у Насионал, када смо испали из Европе. Зато се морамо додатно појачати, али и посебно водити рачуна о фудбалерима заштићеног годишта. Очекује нас изузетно напорна сезона, а већ сами јули биће изузетно напоран, јер нас осим испита на међунардној сцени очекује и почетак првенства, тако да ћемо играти у ритму сриједа, недјеља - рекао је Максимовић и додао да се неће никуда журити са довођењем појачања, јер је прелазни рок тек почео и траје до 13. августа, али и да ће се она бирати циљано.

Директор Борца Дејан Лукендић је нагласио да ће се све предузети да Борац понови прошлогодишњи успјех, али и да можда направи додатни искорак.

- Већ 15. јуна сазнаћемо име ривала у Европи, а три дана касније идемо на припреме на Блед, гдје ћемо имати одличне услове. Договорени су сусрети са Нефчијем 22. јуна, а седам дана касније ривал ће нам умјесто Домжала бити Олимпија. Планирано је да се између убаци можда још једна утакмица, али видјећемо - рекао је Лукендић.

Малбашић

Предсједник Борца Стојан Малбашић нагласио је иза клуба успјешна сезона и да се сви на Градском стадиону надају да ће и сљедећа бити слична.

- У нову сезону ући ћемо са још конкретнијим и јаснијим циљевима и вјерујем да ћемо успјети да их остваримо. Најважније је да смо успјехе на терену успјели и да финансијски испратимо и играчима се ништа не дугује.  Награду за титулу добиће када нама буде уплаћен новац од Европске фудбалске федерације, а вјерујем да ће и то бити ускоро - нагласио је Малбашић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана