Фудбалери Борца савладали Младост у 12. колу Премијер лиге: Лукић учврстио друго мјесто

Синиша Котараш
Фудбалери Борца савладали Младост у 12. колу Премијер лиге: Лукић учврстио друго мјесто

КАКАЊ - Одличном игром у другом полувремену фудбалери Борца побиједили су Младост у Добоју код Какња са 2:0 и са три нова бода учврстили се на другом мјесту премијерлигашке табеле.

Јунак побједе Бањалучана био је млади нападач Јово Лукић, који је постигао оба поготка, а раме уз раме му је био разиграни Алемдин Зиљкић, двоструки асистент за Борчеву 200. побједу у Премијер лиги. Треба споменути и деби Дејана Мелега, који је за четрдесетак минута проведених на терену показао да ће бити право појачање за екипу Владе Јагодића, која се бори за нови излазак у Европу.

Истина, у првом полувремену домаћи састав био је нешто ангажованији, имао је више лопту у ногама те створио двије одличне прилике, од којих је она Недима Хаџића из 20. минута била из категорије стопроцентних. Шутирао је нападач Младости потпуно неометан са пет метара, али је Бојан Павловић феноменалном интервенцијом ногом сачувао своју мрежу. “Црвено-плави” су у том периоду једину прилику имали преко Бобана Георгиева, а његов слаб шут са десетак метара лако је укротио Семир Буквић. Међутим, у другом полувремену као да су на терен истрчале потпуно различите екипе. Бањалучани су од старта кренули много агресивније и таква игра уродила је плодом већ у 49. минуту. Сјајно је по лијевој страни прошао Зиљкић, послао одличан центаршут у средину гдје је са свега неколико метара Лукић грудима напросто угурао лопту у мрежу. Нису фудбалери Борца престајали са нападима ни када су дошли у вођство. То им је и успјело у 62. минуту, а поново су актери акције за погодак били исти. Лукав шут са лијеве стране Зиљкића брани Буквић, али је на одбијену лопту натрчао Лукић и потопио све наде фудбалера Младости у иоле повољнији резултат. Стратег Борца Владо Јагодић био је веома задовољан добром игром свог тима и побједом која “црвено-плаве” оставља у борби за највиши пласман.

- Могло се очекивати тешко прво полувријеме јер екипа Младости није иста као она коју смо онако лако савладали на старту првенства и на овој утакмици играла је одлично. Такође знали смо да имамо квалитет потребан за побједу, само је било потребно да пронађемо начин како да одиграмо у наставку утакмице. Посрећило нам се да то друго полувријеме отворимо голом и послије је наше искуство пресудило да утакмицу завршимо на најбољи начин. Пред нама је сада седмица у којој ћемо се мирно припремати за недјељно гостовање код Слободе - истакао је Јагодић.

У осталим утакмицама 12. кола постигнути су сљедећи резултати: Олимпик - Зрињски 3:0 (Леканић 56п, 63п, Шишић 90+3), Тузла сити - Широки Бријег 1:1 (Убипарип 78 - Рамић 76аг), Вележ - Жељезничар 1:1 (Мулић 7 - Алиспахић 81). Радник - Слобода (играно синоћ).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана