Фудбалери Борца на корак до циља

Дејан Марић
Фудбалери Борца на корак до циља

МОСТАР - Ко чека и дочека, а фудбалери Борца су пуну деценију чекали да се пласирају у финале Купа БиХ.

До завршнице најмасовнијег такмичења су дошли пошто су и у реваншу били бољи од ратоборног Клиса, овог пута са 2:1, те су тако стигли на корак до циља, освајања пехара који значи и пласман у Европу.

Нису Бањалучани подлегли “мамурлуку” након велике суботње побједе на “Кошеву” (2:0), којом су показали зубе лидеру и прваку Сарајеву и потпуно се укључили у шампионску трку.

Ученици Марка Максимовића су озбиљно приступили другој бици са федералним друголигашем који није имао шта да изгуби. На вријеме су “начели” ривала, потом скупо платили грешку одбране, да би у финишу првог дијела ствари поставили на своје мјесто и ударили темеље тријумфа, осмог узастопног у такмичарским утакмицама.

У наставку је Борац “повукао ручну”, тренер Максимовић је промијешао карте, с мислима ка још једном великом искушењу, недјељном дербију са Широким на Градском стадиону. У таквим околностима фаворит је у лаганом ритму привео меч крају и са укупних 6:2 овјерио финалну визу.

- Били смо енергетски истрошени након дербија на “Кошеву”. Против Клиса смо морали да одрадимо посао, а то некад зна бити изузетно теже. Ипак, ови момци су изашли на терен са правим приступом и своје обавезе одрадили онако како треба. Можда смо могли и да оставимо бољи утисак, међутим, најбитнија ствар је да је Борац након 10 година у финалу Купа и да је корак ближи освајању трофеј - резимирао је Максимовић.

Његов колега на другој страни Недим Кудра није превише жалио за елиминацијом. Клис је показао да се може носити са квалитетнијим саставима и ово ће му бити велика лекција за будућност.

- Знали смо да је Борац и квалитетнији и физички спремнији тим од нас. Зато је велика ствар што смо једној таквој екипи дали два гола у 180 минута фудбала. Својим момцима честитам на борби, а Бањалучанима све најбоље у финалу - истакао је Кудра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана