Фудбалери Борца играју меч са Б36 Торшавном: У напад од првог минута

Дарко Пашагић
Фудбалери Борца играју меч са Б36 Торшавном: У напад од првог минута

МОДРИЧА - Фудбалери Борца и њихов шеф стручног штаба Ненад Лалатовић вјерују у успјех у мечу првог кола квалификација за Лигу конференције против Б36 Торшавна (18 часова, стадион “Др Милан Јелић” у Модричи).

Сви очекују да премијерна утакмица у осмом изласку Бањалучана на европску сцену бити успјешна и најављују да ће од првог минута заиграти нападачки. Иако су “црвено-плави” значајно измијенили састав, српски стручњак не бјежи од улоге фаворита.

- Наравно да смо фаворити, али у обзир мора да се узме да ми излазимо из припремног периода, где смо одиграли само четири утакмице. Сигурно неће бити лако. Иако је пред нама екипа са Фарских острва, они су изузетно добар тим, који је 11 пута био првак своје државе и у врху је тамошњег фудбала. Мало голова примају, имају чврсту одбрану и знају да играју на резултат. Сигурно ће покушати да нас изненаде из прекида. Снажни су, поготово у задњој линији - нагласио је Лалатовић.

Најавио је офанзиву од самог почетка утакмице, што би требало да значи да ће на терен од првог минута Јово Лукић и Момчило Мркаић.

- Играћемо нападачки и покушаћемо што пре да постигнемо погодак. Жао ми је што не играмо у Бањалуци, али сам сигуран да ће Модрича бити добар домаћин и да ће стадион бити испуњен до последњег места. Мени би било јако драго да остваримо добар резултат, али највише ме радује добра атмосфера унутар клуба и у свлачионици. Размишљам само о проласку у друго коло. Највише бих волео да не примимо гол, а да победимо - наставио је Лалатовић.

Стручни штаб “црвено-плавих” је урадио анализу ривала и сигурно да највећа опасност пријети од Пољака Михаља Пржибилског.

- Имају веома снажне играче, опасни су у прекидима и имају одличне бочне играче. Њихов најјачи део тима је ромб напред. Пољак добро долази из другог плана и добро напада простор - додао је Лалатовић.

Капитен Горан Закарић је навео да једва чека почетак утакмице.

- Оно што је битно сви једва чекамо утакмицу. Тренери су донијели нешто ново и биће то на добром нивоу. Јесмо фаворити, али то треба да покажемо на терену. Знамо њихове мане и врлине и мислим да ће сваки појединац дати максимум да остваримо добар резултат. Борац игра Европу и биће пуно наших навијача и то треба да искористимо - истакао је Закарић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана