Фудбалери Борца гостују Клису у реванш мечу полуфинала Купа БиХ: Са Милојевићем и Јовановићем овјеравају финале

Душан Репија
Фудбалери Борца гостују Клису у реванш мечу полуфинала Купа БиХ: Са Милојевићем и Јовановићем овјеравају финале

БАЊАЛУКА - Серију од седам узастопних побједа фудбалери Борца покушаће да наставе у Мостару гдје играју реванш полуфинала Купа БиХ са Клисом из Бутуровић поља (15 часова).

Захваљујући бањалучким 4:1 у првој утакмици “црвено-плави” су надомак пласмана у финале, али јер тренер Марко Максимовић у најави утакмице подвукао да се не осврће на то, већ да ће његови момци од првог минута кренути по нови тријумф. Одлична ствар је што ће на терен послије дуго времена штопери Ђорђе Милојевић и Марко Јовановић, а најавио је да ће и најбољи играчи тима путовати са екипом. Стратег Борца коначно може да одахне, јер је повратком младог и искусног дефанзивца добио много шири избор и прилику да одмори неке момке који су изнијели велики терет у досадашњем дијелу наставка шампионата.

- Сви знамо да је улог велики. Играмо за финале Купа. Били су нам непознаница, сада нам је јасно шта да очекујемо. Имамо јасан циљ, то је улазак у финале и урадићемо све да то испунимо и то послије десет година. Милојевић и Јовановић ће послије дуго времена уписати минуте, а пред утакмицу ћемо процијенити колико ћемо их оптеретити. Горан Закарић, Стојан Врањеш и Дејан Мелег сигуро ће путовати са екипом, а неке момке ћемо ипак оставити у Бањалуци јер нас већ за викенд чека дерби са Широким Бријегом - рекао је Максимовић.

Бањалучани су очигледно максимално озбиљни пред другу утакмицу са федералним друголигашем који већ годинама прави добре резултате у најмасовнијем такмичењу. Осим храбре игре, гости су побрали симпатије фудбалске јавности тако што су свлачионицу на Градском стадиону иза себе оставили “као апотеку”. Како њихов терен не испуњава услове за овај ниво такмичења, Борац ће дочекати на стадиону Вележа. Челници малог клуба из општине Коњиц најавили су да ће учинити све како би били добри домаћини, али су подвукли да ће момци на терену покушати да отежају посао апсолутном фавориту.

- Мислим да смо на добром путу, имамо побједнички низ, ако уђемо мотивисани као и у све утакмице до сада, не би требало да имамо проблема - рекао је лијеви бек Борца Александар Субић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана