Фудбалери Борца допутовали у Турску: Мариновић тражи идеалну поставу

Дарко Пашагић
Фудбалери Борца допутовали у Турску: Мариновић тражи идеалну поставу

АНТАЛИЈА - Експедиција бањалучког Борца допутовала је у Анталију, гдје ће се у наредне двије седмице спремати за други дио првенства у којем је примарни циљ да се по четврту годину заредом обезбиједи пласман на европску сцену.

Лет од Београда до Анталије протекао је у доброј атмосфери, а “црвено-плави” су већ у петак послијеподне одрадили први тренинг на једном од многобројних терена.

- Иако је било доста одлазака најважније је да смо сачували костур екипе из прошле сезоне. Имамо много младих који су дошли и сигурно је да ћемо имати један баланс младости и искуства у екипи. Прикључили смо и један број играча из омладинског погона. Оно што сам досад видио јесте то да имају квалитет, таленат и да ће кроз рад и утакмице, које ћемо имати у Анталији а које су доста захтјевне, добити додатно искуство и остати с нама. И моје опредјељење и опредјељење клуба је да имамо што више играча из нашег погона и надам се да ће тако бити и у будућности - нагласио је Мариновић.

У Анталији је планирано одигравање четири контролне утакмице. Прва провјера заказана је већ за недјељу када ће ривал бити московски Динамо. Наредни противник биће Вејле (4. фебруар), док ће 9. фебруара одиграти двије утакмице и то против руског Родина из Москве, те летонске Ауде.

- Одиграћемо четири утакмице с веома квалитетним противницима. То нам је и потребно да видимо на чему смо, али и због тога што нас на прољеће чекају велика искушења. Сигурно да ћу на њима покушати извући максимум из играча, што је такође веома битно за нас, а на овим мечевима млади играчи сакупиће и одређено искуство - додао је Мариновић.

Међу 29 фудбалера који су се нашли на списку није било штопера Страхиње Бошњака. Млади дефанзивац и некадашњи ђак Партизана споразумно је раскинуо уговор с Бањалучанина и слободан је у избору нове средине. На Градски стадион ове зиме стигли су Јаков Благаић, Сергеј Дојчиновић, Иван Лагунџић и Никола Пејовић, а с позајмица су враћени Марко Кујунџић, Филип Рачић и Дејан Босанчић.

- Што се тиче нас то би било то ове зиме. Уколико се појави могућност да ангажујемо неког провјереног фудбалера наравно да ћемо реаговати, али мале су шансе за то - нагласио је потпредсједник Борца Богољуб Зељковић.

“Црвено-плави” с 29 адута

Мариновић је у познато турско љетовалиште повео 29 играча, а на списку путника нашли су се Бојан Павловић, Никола Ћетковић, Младен Јуркас, Александар Војновић, Дарко Лазић, Александар Субић, Ђорђе Милојевић, Недељко Пишчевић, Енвер Кулашин, Никола Нинковић, Дејан Попара, Обрен Цвијановић, Бењамин Татар, Ален Јуриљ, Федор Предраговић, Јово Лукић, Дејан Босанчић, Филип Рачић, Иван Лагунџић, Сергеј Дојчиновић, Момчило Мркаић, Јаков Благаић, Никола Пејовић, Сергеј Богданић, Данило Моцоња, Саво Шушић, Стефан Марчетић, Андреј Боснић и Марко Кујунџић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана