Фудбалере Рудара напали у свлачионици

Синиша Котараш
Фудбалере Рудара напали у свлачионици

ПРИЈЕДОР/БРЧКО - За сада неидентификована лица упала су у свлачионицу и напали играче Рудар Приједора након што је завршена утакмица у Брчком против Јединства, а најдебљи крај извукли су спортски директор Саша Стевић и првотимац Михајло Савановић.

Увертира је направљена још на трибинама стадиона Локомотиве у Брчком између домаћих симпатизера и групе гостујућих навијача, али ништа није слутило на овакав расплет.

- Све је кратко трајало јер су одмах реаговали представници Јединства и спријечили тежи инцидент, на чему смо им јако захвални. Ипак, остаје нејасно откуд непозната и непозвана лица у свлачионици. Можда су нервозу изазвала дешавања на терену, јер ми нисмо добили прилику због критеријума суђења да покажемо шта знамо. Не тражимо алиби, али заиста не знам чиме смо заслужили такав третман од стране судија - нагласио је предсједник Рудар Приједора Дарко Милуновић.

Према његовим ријечима, ни на терену ни на трибинама није било повода за инцидент.

- Била је то утакмица као и свака друга. На трибинама је било око 250 љубитеља фудбала међу којима и наших петнаестак навијача који Рудар прате на скоро свим гостовањима. Утакмица је завршена коректно (0:0), ми сигурно нисмо били задовољни резултатом, али смо домаћину спортски пружили руку, јер је Јединство у потпуности заслужило тај бод. И онда упад у свлачионицу, заиста не знам зашто - рекао је Милуновић.

Са друге стране, у табору Јединства су прилично изненађени тврдњама Приједорчана и за све окривљују управо гостујуће навијаче.

- Навијачи су проузроковали све то што се десило након меча. Зна се начин на који гостујуће присталице могу да дођу, уз најаву клубу домаћину како би он могао да организује обезбјеђење, а то Приједорчани нису урадили. Наша публика је позоришна, ми и немамо навијаче и није било проблема током утакмице. Али након тога на излазу са стадиона, на супротној страни од управне зграде, дошло је до вербалног сукоба гостујућих навијача са неким од брчанских љубитеља фудбала, али се све завршило без инцидената - тврди секретар Јединства Раде Цвјетковић.

Што се тиче сукоба у службеним просторијама, први оперативац Брчака истиче како има информацију да је један од гостујућих функционера испровоцирао сукоб.

- Нисам био у свлачионици и не могу да кажем шта се десило. Али, према информацијама које сам добио од људи који су ту били присутни, један од чланова управе Рудара је испровоцирао сукоб и онда побјегао у свлачионицу свог тима. Уосталом, полиција је била присутна, одмах је реаговала, узела изјаве свих присутних и сада је све на њима. Сигуран сам да овакви и слични, потпуно непотребни инциденти, неће пореметити добре односе који владају између Јединство и Рудар Приједор - поручио је Цвјетковић.

 

Није изговор за лошу игру 

Први човјек приједорског прволигаша Дарко Милуновић нагласио је да су савршено свјесни лоше форме и да не траже оправдање.

- Није ово скретање теме са наше тренутно лоше форме. Од Куп утакмице са Рударом из Какња у благом смо паду и не играмо онако како би се од ове екипе очекивало. Одговорно тврдим да Игор Јанковић и његови сарадници имају нашу пуну подршку и вјерујем да ћемо врло брзо поново бити прави - поручио је Милуновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана