Фудбалер из Бугојна претукао директора румунског клуба

index.hr
Фудбалер из Бугојна претукао директора румунског клуба

Директор румунског прволигаша Херманстадта Разван Замфир завршио је у болници након што га је претукао Филип Јазвић (28), хрватски фудбалер и члан Херманстадта.

Скандал се догодио након што је Замфир саопштио играчу како у клубу на њега више не рачунају и понудио му раскид уговора. Тада је Јазвић експлодирао, почео је вријеђати Замфира, а онда је насрнуо на њега и почео га је ударати. Због задобивених повреда Замфир је завршио у болници.

''Не могу вјеровати што се догодило. Дуго познајем Филипа. Годинама имамо одличан однос, још из Клужа. Шокиран сам. Не могу објаснити његов потез'', за румунске медије је рекао Замфир па је објаснио како је уопште дошло до сукоба:

''У клубу имамо 30 играча, а план је био да их имамо максимално 23. Неки су морали отпасти. Јазвић је имао важећи уговор и он ће свој новац добити. Рекао сам му да клуб на њега више не рачуна, али да ћемо му помоћи пронаћи нови ангажман. Тада је полудио.''

Предсједник Херманстадта Иулију Муресан најавио је приватну тужбу против Филипа Јазвића, хрватског фудбалера рођеног у Бугојну.

''Невјероватно. У клубу смо одлучили да неки играчи нису у плановима за ову сезону, а међу њима је био и Јазвић. Разван Замфир је послије ручка ту вијест саопштио играчу, а он га је почео псовати и онда га је снажно ударио. Људи попут њега немају што тражити у фудбалу. За нас је Јазвић прошлост. Против њега ћемо покренути и тужбу'', рекао је Муресан, пише index.hr.

Јазвић је у Херманстадт стигао у јануару ове године из сарајевског Жељезничара, а у 17 наступа постигао је два гола. Наступао је још за Клуж, Таргу Муреш, Апоел Хаифу, Университатеу Крајову, Арка Гдинију и Олимпију Грудзиадз.

Каријеру је почео у Рудешу, затим је играо за Врапче, Мославину, Хрватски Драговољац, Истру и запрешићки Интер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана