Фудбалер Борца Горан Закарић: Штета што не играмо на Градском стадиону

Дарко Пашагић
Фудбалер Борца Горан Закарић: Штета што не играмо на Градском стадиону

ЗРЕЧЕ - Повратник у редове Борца Горан Закарић, као и његови саиграчи, са нестрпљењем чека 7. јул када ће Борац започети европску одисеју за сезону 2022/23.

Бањалучани су трећу годину изборили пласман на међународну сцену, а искусни крилни нападач сматра да би се ове године могао направити и искорак напријед. Противник Бањалучана у првом колу квалификација за Лигу конференције биће Б36 Торшавн са Фарских острва, а ако их елиминишу “црвено-плави” ће у другом колу играти са бољим из дуела Тре Фиори (Сан Марино) - Фола Еш (Луксембург).

- До прве утакмице остало је још 14 дана и имамо сасвим довољно времена да се још боље припремимо. Сигурно је да имамо велике шансе против Фарана, али је фудбал посљедњих година показао да се више нико не смије потцјењивати, поготово у европским такмичењима гдје се често дешавају изненађења - нагласио је Закарић.

Прва утакмица против Б36 Торшавна игра се 7. јула у 18 часова на стадиону “Др Милан Јелић” у Модричи.

- Сигурно би нам било пуно лакше да ривала дочекујемо на Градском стадиону, али вјерујем да ће и у Модричи стадион бити испуњен до посљедњег мјеста и да ћемо уз подршку навијача успјети да остваримо предност пред реванш. Међутим, још једном подвлачим, да нема мјеста опуштању иако нам пред овај двомеч многи дају улогу фаворита. Слична ће ситуација бити и у другом колу, јер су и Тре Фиори и Фола Еш препреке које се могу прескочити, али о њима ћемо причати тек када одиграмо двомеч са Фаранима - наставио је Закарић.

Осврнуо се и на наредну сезону у Премијер лиги.

- Сигурно је да ће то бити једно од интересантнијих првенства протеклих година. Доста нових играча ће заиграти, клубови су се прилично појачали и очекујем веома занимљиве и неизвјесне утакмице. Надам се да ћемо се као екипа добро снаћи и да ћемо остварити све зацртане циљеве - рекао је Закарић.

Као и већина нових играча морао је да прође пјевачку инаугурацију, а за то је изабрао пјесму “Краљица тротоара”.

- Њу сам пјевао и када сам дошао у Партизан и надам се да сам се добро снашао. Са мном је запјевао и тренер Ненад Лалатовић, који ће са својим сарадницима сигурно бити велико освјежење не само за Борац и Бањалуку, већ и за фудбал Републике Српске и БиХ - додао је Закарић.

Бањалучани данас од 17 часова играју други сусрет на припремама у Словенији, а противник ће бити Горица из Нове Горице.

Сезонске улазнице

Фудбалски клуб Борац јуче је почео продају сезонских улазница. Цијена ових карата је 40 марака за источну, односно 65 марака за западну трибину. Нове сезонске улазнице важиће за све домаће утакмице Борца у Премијер лиги БиХ, Купу БиХ и Купу Републике Српске, а могу се купити сваким радним даном од 10 до 14 часова у просторијама маркетинг службе на Градском стадиону. Продаја ускоро креће и на другим локацијама у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана