Фочански прволигаш амбициозно улази у нову сезону: Задатак избјећи борбу за опстанак

Синиша Котараш
Фочански прволигаш амбициозно улази у нову сезону: Задатак избјећи борбу за опстанак

ФОЧА - Након само сезоне играња у Другој лиги, фудбалери Сутјеске су поново чланови Прве лиге Републике Српске. Истина, у тренутку прекида првенства због пандемије вируса корона Фочаци су заузимали мјесто у средини табеле, али су захваљујући проширењу Прве лиге поново чланови највишег ранга такмичења.

Наравно, у Фочи и околини одлука Фудбалског савеза Републике Српске да Сутјеска буде увршћена у елиту дочекана је са одушевљењем, а у самом клубу су свјесни да им тек предстоји прави рад јер не желе себе да доводе у ситуацију да поново брину о статусу.

- Сва та прича о повратку у Прву лигу је донијела доста тога позитивног у и око клуба, што морамо искористити како бисмо озбиљним радом поново повратили пољуљане позиције. Наша омладинска школа одлично ради, у клубу је сада права атмосфера, иако је било одређених финансијских проблема. Успјели смо да санирамо већину проблема захваљујући, између осталог, и подршци општине и начелника Радисава Машића. Имамо и неколико спонзора и покушаћемо да тај круг проширимо - истакао је тренер Сутјеске Душко Рашевић.

Припреме за наредну сезону одавно су почеле, а у Фочи настоје да оформе тим који ће се упустити у борбу за што бољи пласман у Првој лиги.

- Тренутно уз неколико искуснијих фудбалера имамо двадесетак играча из наше омладинске школе. Наравно, свјесни смо да нам за виши ранг треба и јачи тим, па покушавамо да ангажујемо неколико квалитетних појачања. Прво смо разговарали са фудбалерима који су поникли у Фочи, а сада играју у другим срединама, а упоредо смо и у контакту са још неколико играча, јер желимо да саставимо респектабилан тим. Ипак, у свему томе ослонац ће нам и даље бити наш омладински погон, као и момци из окружења - нагласио је Рашевић.

Сутјеска одавно има квалитетан стадион, опремљен рефлекторима, тако да у Фочи, када су услови за рад у питању, не треба да брину.

- Стадион испуњава све услове, сваке године се константно улаже у њега, тако да је сада потпуно спреман, не само за Прву, већ и за Премијер лигу. Што се тиче самих амбиција и циљева, нама је првенствено жеља да постанемо стабилан прволигаш, те да се изборимо за пласман до шестог мјеста. И наравно, да афирмишемо што више младих играча - закључио је Рашевић. 

Расадник талената

Сутјеска је одувијек била позната као велики расадник талената и може да се похвали фудбалерима који су направили сјајне каријере.

- Старији љубитељи фудбала сјећају се Радмила Михајловића и браће Паприца, Зорана и Раде, а у послијератном периоду прво име засигурно је Раде Крунић. Ту је и Владан Даниловић, првотимац Борца, од којег тек очекујемо да у иностранству покаже све своје квалитете - поручио је тренер Душко Рашевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана