ФК “Борац” из Шамца започео припреме

Срна
ФК “Борац” из Шамца започео припреме

ШАМАЦ - Шамачки Фудбалски клуб “Борац” данас је започео припреме за наставак прољећног дијела првенства, које ће трајати шест седмица и током којих ће одиграти шест припремних утакмица.

 Предсједник Управног одбора /УО/ ФК “Борац” Милорад Бијеловић изразио је наду да ће припреме протећи у најбољем реду, без повреда играча и да ће их послужити вријеме.

Бијеловић је истакао да је изабран нови УО клуба, ојачан стручни штаб, довели су кондиционог тренера и тренера голмана како би “Борац” на прољеће пружио бољу игру и реализацију током прољећног дијела Друге лиге Републике Српске, група “Запад”.

Он се нада да ће бити испуњени зацртани циљеви и да ће омогућити играчима све неопходне услове како би несметано могли тренирати, те обезбиједити да ФК “Борац” са традицијом дугом 102 године постојања, као најстарији клуб у Републици Српској, има поштовање.

Шеф Стручног штаба ФК “Борца” Бојан Магазин рекао је да ће комплетне припреме одрадити на свом стадиону и да за сада имају једног новог играча двадесетдвогодишњег Габријела Благојевића из Орашја 22 године који игра позицију нападача.

Начелник Шамца Ђорђе Милићевић је истакао да су сви услови за почетак припрема обезбијеђени и да је општина издвојила финансијска средства и за ову годину за функционисање “Борца”.

Милићевић је додао да ФК “Борац” и он очекују од Пореске управе да одобри репрограм дуга који би у наредном периоду умјесто клуба плаћала општина Шамац.

“ФК жБорацж је рјешењем Пореске управе обавезан да плати 300.000 КМ камате за неплаћени порез за период од 2014-2019 године. Мени је жао да Фудбалски савез Републике Српске све вријеме није сматрао сходним да помогне ФК “Борац” и да се укључе у рјешавање овог проблема”, рекао је Милићевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана