ФК Борац из Козарске Дубице: Опстајемо захваљујући пријатељима спорта, као што је Mozzart

ГС
Foto: Mozzart

Мањи клубови су и те како способни за велика дјела, али им је потребна подршка и осјећај да неко брине о њима. То је управо и циљ акције „Нови дресови за нове шампионе" – да се сви играчи којима компанија Mozzart помаже осјете као дио нечег великог.

И да се подигне свијест о томе колико било каква помоћ значи тимовима који се боре са тешком финансијском ситуацијом. Опрема је до сада стигла у више од 50 колектива, а послата је и на адресу ФК Борац из Козарске Дубице.

Стабилни прволигаш Републике Српске не мора да брине за своју будућност јер има сјајан подмладак. Њихови јуниори и кадети већ играју квалитетну Омладинску лигу БиХ, група Запад. И са пионирима и предпионирима биљеже успјехе унутар Омладинске лиге Фудбалског савеза Републике Српске.

- Све трошкове за опрему и одласке на утакмице сносимо сами, а сада нам је стигла прва донација спортске опреме. До сада смо самостално куповали дресове, па су играчи одушевљени што се Mozzart самоиницијативно јавио да нам помогне. Двије гарнитуре дресова које смо добили су одличног изгледа и квалитета. Због тога се у име играча и у своје име захваљујем Mozzartu - каже предсједник Фудбалског клуба Борац из Козарске Дубице, Зоран Пекић.

Борац је аматерски клуб који нема професионалне уговоре са играчима. Ипак, трошкова, итекако, имају. Наиме, играчима обезбијеђују стипендије којима плаћају храну, одласке на утакмице и остале трошкове.

- Финансијска ситуација нам није баш сјајна, али се довијамо на све могуће начине захваљујући пријатељима који воле спорт. Уз њихову помоћ опстајемо и трајемо, а сматрам да би помоћи требало да буде више, али је мало оних који су друштвено-одговорни као Mozzart - додаје Пекић.

ФК Борац се тренутно такмичи у првој лиги Српске и за то имају минималне услове. Тиме су задовољни, кажу, а могућности да конкуришу за Премијер лигу БиХ тренутно немају. Зато имају амбицију да остану стабилан прволигаш и да се попну још више на љествици.

- Задовољство нам је што смо помогли овом перспективном клубу. Желимо им да у нашим дресовима остваре нове успјехе и изборе још бољи пласман на табели унутар прве лиге. Осим њима, нову опрему, кроз нашу акцију „Нови дресови за нове шампионе", упутили смо на адресе више од 50 клубова широм БиХ -  каже руководилац Дирекције корпоративних послова Mozzartа, Селма Салкановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана