Финални турнир Купа БиХ за кошаркаше: Игокеа мјерка осми трофеј

Дејан Марић
Финални турнир Купа БиХ за кошаркаше: Игокеа мјерка осми трофеј

САРАЈЕВО - Кошаркаши Игокее у Сарајеву желе да наставе импресивну серију и освоје шести узастопни Куп БиХ. Други представник Српске, Леотар, такође има високе амбиције.

 

 

Александровчани у својим витринама укупно имају седам пехара у најмасовнијем такмичењу. Славили су у претходних пет издања, а тријумфални низ покушаће да наставе и овог викенда. У суботњем полуфиналу копља ће укрстити против Широког (17 часова). Прескоче ли прву препреку, у недјељном финалу (17) ће их чекати бољи из окршаја Спарса и Леотара (субота, 19.30).

На папиру, чета Драгана Бајића је велики фаворит. Уосталом, два тима су у сриједу одмјерили снаге у оквиру Премијер лиге БиХ, а “игоси” су славили рутински, 86:70. Упркос томе, капитен Сава Лешић позива на опрез.

- Први ривал нам је Широки, с којим смо већ играли ове седмице и против којег смо убедљиво славили. Ипак, треба да будемо опрезни јер није лако два пута победити истог ривала у тако кратком року. Ми смо фаворити на смотри, али тај епитет треба да оправдамо на паркету. Верујем да имамо велику шансу да одбранимо круну. Само, не смемо још да размишљамо о пехару. Идемо корак по корак - јасан је Лешић.

Игокеа је протеклог викенда практично осигурала опстанак у АБА лиги, те сада много растерећеније улази у наставак кампање.

- Да, направили смо тај битан корак, али не желимо да се задовољимо тиме. До краја сезоне има још много утакмица и, зашто да не, покушаћемо да славимо у свакој - закључио је Лешић.

И Леотар је поприлично “напумпао” самопоуздање пред ново искушење. Требињци су у сриједу, упркос силним кадровским проблемима, освојили Куп Републике Српске и тако дошли до визе за Сарајево. Успјех је још већи ако се зна са каквим све проблемима се суочавала екипа коју са клупе предводи Миро Вукоје.

- Прошли смо праву малу гоглоту у задњих десетак, 15 дана. Играли смо тешке лигашке дуеле са Игокеом, Зрињским и Какњем. Потом смо имали два меча Купа Српске и сада нам слиједи шести дуел у овако кратком периоду. И све то смо прегрмили уз повреде и вирозу. Играчи су нам долазили буквално са инфузије. Марко Рикало је имао температуру 41 степен Целзијуса. Мучио се и Дејан Шакотић, а сада се и Срђан Дамјановић жалио на повишену температуру. Упркос свему томе, наша је обавеза да дамо наш максимум - нагласио је Вукоје.

Леотар ће у полуфиналу играти са Спарсом, ривалом по мјери. Код куће га је савладао, на страни “тијесно” изгубио. Сада је вријеме за трећу битку.

- Са њима можемо да играмо равноправно, у то сам сигуран. Амбиција је јасна, да побиједимо. И, упркос свему, имамо довољно “муниције” за Спарсе - поручио је Вукоје.

 

Најтрофејнији

Широки је освојио девет пехара у Купу БиХ, те је најтрофејнији клуб у најмасовнијем такмичењу. Игокеа се радовала у седам наврата. Босна је трофеј подизала три пута. Слобода из Тузле може да се похвали са два тријумфа. Једини преостали тим који је освајао Куп БиХ је бањалучки Борац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана