Финале Купа Републике Српске за одбојкаше: Борац јури први, Радник други пехар

 Дејан Кондић
Финале Купа Републике Српске за одбојкаше: Борац јури први, Радник други пехар

БАЊАЛУКА - Одбојкаши Борца и Радника у недјељу од 17 часова у спортској дворани “Борик” у Бањалуци подијелиће мегдан у 29. издању финала одбојкашког Купа Републике Српске.

Бањалучки “црвено-плави” четврти пут играће у завршној представи одбојкашког Купа Српске гдје ће јурити први трофеј. Изабраници Мише Марјановића желе тријумф и први уопште у клупској историји. Побједом одбојкаши Борца прекинули би серију од шест узастопних пораза рачунајући и наступе у ЦЕВ Челенџ купу. Један од њих доживјели су управо од Радника 0:3 у “Борику” у минулом првенственом колу, претходног викенда. Шеф струке Бањалучана вјерује у своје момке.

- Вратићу се мало на тај првенствени пораз. Сами смо криви што нам се десио. Лоше смо играли. То би требало да ријешимо и да се у недјељу покажемо у бољем свјетлу. Ако промијенимо однос према игри мислим да можемо до доброг резултата. Ако ништа бар да се надигравамо с њима, то можемо, а требаће нам и мало спортске среће, ако би рецимо дошли до петог сета. Спремамо се и имамо велику жељу - рекао је Марјановић.

Играчи желе да се искупе за минуле лоше резултате. Атмосфера у екипи је добра, тако тврди средњи блокер Борца, Младен Сладојевић.

- Имамо велику жељу да побиједимо. Атмосфера међу нама играчима је одлична и једва чекамо да меч почне - истакао је Сладојевић.

Финалисте Купа Српске у полуфиналу Купа БиХ чека окршај против сарајевске Босне, односно Домаљевца, који играју завршницу Купа Федерације БиХ. Побједа би Борцу донијела лакшег ривала. Предсједник “црвено-плавих” Александар Дакић позвао је публику да напуни “Борик”.

- Поред првог пехара у клупској историји желимо и лакшег ривала у полуфиналу Купа БиХ, вјероватно Босну, како бисмо дошли и до тог финала. Позивам публику да нас подржи у недјељу - рекао је Дакић.

Што се Радника тиче Бијељинци нишане други трофеј у најмасовнијем такмичењу Српске. До сада су играли четири финала и славили су 2002. године. Тренер Радника Владимир Шаренац је оптимиста.

- Ми смо минулих седам дана искористили да покушамо опоравити неколико играча који су повријеђени и прехлађени. Но, то није пореметило наш тренажни процес. У Бањалуку долазимо спремни за надигравање с екипом Борца чији квалитет је неупитан, иако имају неугодну серију пораза. То је екипа која има изузетно квалитетне појединце, а њихов тренер је у стручном штабу репрезентације. Што се нас тиче, могу обећати да ће моји играчи оставити срце на терену - поручио је Шаренац.

Брчанке бране трофеј

Градишка је у суботу домаћин финала 29. Купа Републике Српске за даме. У завршној представи играју одбојкашице Бањалука Волеја и Бимал Јединство из Брчког.

Утакмица ће бити одиграна у СД “Арена” с почетком у 16.30 часова. Екипа из Брчког брани трофеј.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана