Фестивал рукомета и дружења у највећем града Семберије

Душан Репија
Фестивал рукомета и дружења у највећем града Семберије

БИЈЕЉИНА - Од данас до недјеље Бијељина ће бити у знаку рукомета јер ће на шести “Bijeljina handball cup” доћи више од 1.000 младих рукометаша и рукометашица из пет земаља.

Најмасовнији турнир у окружењу постао је препознатљив далеко ван граница Српске и БиХ, па ће домаћини из Рукометног клуба Бијељина имати част да угосте екипе из Србије, Црне Горе, Мађарске, Хрватске и БиХ. Директор турнира Обренко Миљковић са најближим сарадницима потрудио се да се сви осјећају као код куће, јер је осим рукомета у фокусу дружење, као и промоција највећег града Семберије који и те како има шта да понуди гостима.

- Спремни смо да дочекамо наше пријатеље. Радили смо минулих дана даноноћно како бисмо све припремили и били добри домаћини и вјерујем да смо успјели. Када смо почињали, нисмо могли ни да замислимо да ћемо имати толико гостију, па смо још поноснији што смо успјели - рекао је Миљковић.

Прва лопта са центра кренуће данас у 16 часова, а до недјеље навече биће одиграно више од 120 утакмица и то у етно-селу Станишићи и сали бијељинске Гимназије.

- Код дјевојака ће се такмичити годишта од 2004. до 2010, а имаћемо побједнике у свим генерацијама. Најмлађи рукометаши имаће 12, а најстарији 17 година. Очекујемо заиста добре партије јер нам у госте долазе махом клубови који велику пажњу посвећују раду са младима, баш као што чинимо и ми у Бијељини.

Свечано отварање фестивала рукомета заказано је за суботу од 21 час у етно-селу Станишићи.

- Велику захвалност дугујемо људима који воде овај комплекс. Од првог издања турнира свесрдно нам помажу, а да није тако, сигурно не бисмо успјели да направимо овако масован догађај. Турнир је подржало и Министарство породице, омладине и спорта, као и град Бијељина - рекао је Миљковић.

Не може се рећи да је Бијељина рукометни град, али то сигурно постаје захваљујући сјајном раду људи који воде прволигаша Српске. Рачунајући сениорски погон, у клубу тренира око 150 рукометаша.

- Све заслуге за то иду нашем предсједнику Богдану Ранкићу. Својевремено је играо ­за Металопластику, живио у САД и када се вратио, ушао је у ову причу са огромним знањем и жељом да покрене нешто што има здраве основе. То сигурно имамо јер је 90 одсто првотимаца прошло нашу школу рукомета - рекао је Миљковић.

Стиже и Ребрача

Промотор турнира је легендарни српски рукометаш Недељко Јовановић, а интересантно је да ће турнир посматрати и прослављени кошаркаш Жељко Ребрача.

- Пратио нас је на друштвеним мрежама и свидјела му се идеја, па нам је велика част што је прихватио позив да буде наш гост. Од шампиона као што су Неђо и он млади могу да науче много - рекао је Миљковић.

У промоцији турнира учествовали су и Владимир Цупара, Лука Перић, Милош Кос, Стефан Сунајко...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана