Феникс жели у Лигу БиХ

М. З.
Феникс жели у Лигу БиХ

БАЊАЛУКА - Женски кошаркашки клуб Феникс из Бањалуке биљежи одличне резултате у свим старосним категоријама, а жеља свих у клубу је да сениорски састав идуће сезоне заигра у Лиги БиХ.

- Тренутно смо први у Првој лиги Републике Српске са три побједе и вјерујемо да ћемо стићи до шампионског пехара. Велика нам је жеља да играмо у Лиги БиХ, јер већ осам година “производимо” играчице за друге клубове па бисмо жељели да се са сопственим снагама окушамо у највишем рангу. Такође бисмо хтјели да наше кошаркашице у сезони играју по 20 такмичарских утакмица, а не много мање, као што је то случај сада, јер могу напредовати само када играју против јачих од себе - рекао је један од тренера Феникса Дарко Косић.

Једном су већ стекли право наступа у Лиги БиХ, али су морали одустати због неповољне финансијске ситуације.

- То се десило 2015. године, када смо били шампиони Републике Српске, а пошто нисмо скупили довољно новца за наступ у Лиги БиХ, одлучили смо да се не упуштамо у ту авантуру, јер бисмо само створили дугове, што би покварило одличну атмосферу коју имамо у клубу. Вјерујем да ће управа сада обезбиједити средстава па ћемо моћи да одмјеримо снаге са најбољим екипама у БиХ - казао је Косић.

Клуб има све селекције, шест омладинских и сениорски састав, а у вези са њим је и једна специфичност.

- Имали смо случај да наше три кошаркашице играју за три различите кадетске репрезентације и вјерујем да ниједан тим из БиХ није имао такав случај. Једна од њих играла је за БиХ, друга за Србију, а трећа за Швајцарску, на шта смо посебно поносни - додао је Косић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана