Европска одбојка стигла у Бањалуку

Никола Лучић
Европска одбојка стигла у Бањалуку

БАЊАЛУКА - Наступи БЛ Волеја у средњоевропској МЕВЗА лиги први пут су донијели међународну одбојку у Бањалуку, а град на Врбасу вечерас ће бити домаћин прве европске утакмице пошто ће Бањалучанке угостити Бимал Јединство у шеснаестини финала ЦЕВ купа од 19 часова.

Никада ниједан одбојкашки колектив из крајишке љепотице није био дио такмичења под окриљем ЦЕВ-а, па ће изабранице Радмиле Марковић исписати историју. Да сваким мечом стичу све више самопоуздања и квалитета показале су у недјељу када је мало недостајало да дођу до прве побједе у шампионату, и то управо против вечерашњег противника.

Међутим, иако су прокоцкале велике шансу, Марковићева није била незадовољна и очекује да екипа пронађе додатни мотив у историјском мечу пред својим навијачима.

- Надам се да ће публика препознати важност меча и доћи да пружи подршку. Било би јако добро да прођемо шеснаестину финала ЦЕВ купа, иако ћемо играти без притиска, као што је то случај и у МЕВЗА-и. Противника добро познајемо, нема никаквих тајни између нас и дјевојке ће покушати да понове издање из претходног сусрета. Никада нисмо били ближи тријумфу него у недјељу, али када је било најпотребније имали смо психичку баријеру и то је био основни разлог пораза - рекла је Марковићева.

Ипак, пораз је схватила више као побједу, јер су њене играчице схватиле да могу да се носе са свима.

- Из меча у меч играмо све боље. И њихов тренер изјавио је да су нам “украли” ту побједу. Једноставно имају веће искуство јер први пут играмо тај ниво одбојке, али видим да можемо да се носимо. Очекујем добру утакмицу - закључила је Марковићева.

Тренер брчанских “принцеза” Смаил Пезеровић истакао је искуство као највећу предност његовог тима, који ће покушати да понови прошлосезонски успјех и пласман у осмину финала ЦЕВ купа.

- Ове године смо зацртали циљ да прођемо први круг, а примарни циљ у МЕВЗА-и је да осигурамо Фајнал фор. Имамо одређених проблема са вирусима, неке играчице су и болесне, али то неће утицати на вечерашњи дуел. Нама се дешавало да се изгубимо у Европи, када треба да завршимо посао, а у недјељу је БЛ Волеј “силио” тај посљедњи поен, умјесто да су га градили. Међутим, њихови резултати и пласман тренутно нису реалан показатељ ствари. У случају побједе, за коју не вјерујем да ће се десити, њихова сезона добила би потпуни заокрет - изјавио је Пезеровић.
 

Куп РС

Одбојкашице БЛ Волеја и Бимал Јединства састаће се и у финалу Купа РС 21. децембра, а тај меч биће нови у низу сусрета два тима након дуела у МЕВЗА лиги и ЦЕВ купу.

Трофеј бране “принцезе” које су прошле године освојиле титулу, и биће фаворити да придодају још један пехар богатој колекцији. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана