Ева Мори Павловић најбоља играчица Балканског купа: Из Бањалуке ка трофеју Челенџ купа

Дејан Кондић
Ева Мори Павловић најбоља играчица Балканског купа: Из Бањалуке ка трофеју Челенџ купа

БАЊАЛУКА - Одбојкашице ПТТ-а из Анкаре побједнице су Балканског купа чији је домаћин била Бањалука.

Турски тим у дворани “Борик” забиљежио је максималан учинак од четири побједе из исто толико утакмица. Иако лишени услуга тандема српских интернационалки Бјанке Буше и Саре Царић ни у једном моменту њихов тријумф није дошао под знак питања. Техничар побједничког састава Ева Мори Павловић изабрана је за најбољег играча турнира и најбољег техничара на БВА купу. Диктирала је игру свог тима и била најдоминантнија фигура у бањалучком храму спорта. У разговору за “Глас Српске” није крила задовољство због освајања трофеја.

- Пресрећна сам као и моје саиграчице због овог тријумфа. Дошле смо без најбитнијих дјевојака и успјеле смо доћи до пехара. Морам истаћи да сам поносна на своју екипу. Што се тиче овог признања заиста сам срећна, мада је цијела екипа одрадила одличан посао. Трудим се да им помогнем, да остваримо што боље резултате. Још када нам се врате Бјанка и Сара, то ће бити то - рекла је Мори Павловић.

Луцидни техничар признала је да због Буше прати игре репрезентације Србије на Свјетском првенству и да навија за “орлице”.

- Све гледамо Мундијал и навијамо за Бјанку. Нисмо се чуле због њених обавеза, али знам да и она прати шта ми радимо. Када се врати, не сумњам да ће се лако уклопити. Фали нам и Сара због повреде, али држимо јој плачеве да се што прије опорави - истакла је Мори Павловић.

Слављем у највећем граду Српске ПТТ је изборио наступ у ЦЕВ Челенџ купу гдје ће за ривала у првом колу имати белгијски Шалу Шепел Лез Ерлемон. Мечеви су на програму 23. и 30. новембра. Ева признаје да у европском такмичењу имају највише амбиције.

- Нисмо још причали прецизно о неким циљевима. Оно што  знам је да ћемо напасти Челенџ куп. Што се тиче турске лиге, покушаћемо да будемо у првих шест екипа, то јест да изборимо пласман у плеј-оф - закључила је Мори Павловић.

Друго мјесто на БВА купу припало је букурештанском Динаму, трећепласирани је београдски Партизан. Домаћи састав Бањалука Волеј заузео је четврто мјесто забиљеживши једну побједу против посљедњепласиране екипе Работничког из Скопља.

Шакотић најбољи либеро

Једно признање остало је у Бањалуци. Либеро домаћег тима Јелена Шакотић проглашена је за најбољу на својој позицији. Најбољи коректор је Елиф Боран из побједничког састава. Габријела Дан из букурештанског Динама је најбољи примач, а њена саиграчица Далиа Вирлан је најбољи средњи блокер турнира.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана