Екипа "Пирота" путује на "Челенџер"

Срна
Foto: Агенције

ПРЊАВОР- Баскет екипа "Пирот" из Србије побједник је међународног турнира "Вивија три на три сателит 2021" који је одржан у Прњавору и тиме се пласирала за такмичење у Њемачкој.

Побједничку екипу чине Драган Бјелица, Богдан Драговић, Лазар Рашић и Никола Вуковић. Они су касно синоћ у финалу побједили руску екипу "Бајкал" са 21:13 и пласирали се на "Челенџер" у њемачки Хамбург, чији је наградни фонд 35.000 долара.

Играч побједничке екипе Лазар Рашић изјавио је Срни да је финале било очекивано тешко, а противник изванредан.

-Играли смо нашу игру од самог старта турнира и ту енергију смо пренијели у финале. Мислим да смо заслужено освојили турнир, али честитао бих екипи из Русије која је била изванредна. Надамо се да ћемо у Хамбургу освојити једно од прва два мјеста и пласирати се на Мастерс - рекао је Рашић.

Он је похвалио организацију турнира и публику, оцијенивши да су били савршени. За МВП турнира проглашен је Драган Бјелица из екипе "Пирот".

-Турнир у Прњавору може се поредити са највећим свјетским турнирима. Били смо додатно мотивисни баш том атмосфером, мислим да је публика која очигледно познаје баскет, могла уживати у приказаном. Ми смо уживали - рекао је Бјелица Срни.

Члан Организационог тима турнира Љубиша Шикарац изразио је задовољство одзивом екипа које су учествовале, али и публике која је сваки дан била на трибинама на градском тргу и давала подршку баскеташима.

-У међународном дијелу турнира имали смо 16 екипа из Русије, Шпаније, Шведске, Аустрије, Србије, Црне Горе, Хрватске и БиХ, а изузетан је био и турнир на нивоу Никшићко пиво три на три лига Републике Српске, гдје се појавило око 90 одсто најбољих екипа БиХ. Уживали смо у спорту који има будућност, а публика је аплаузом знала да награди сваки добар шут, потез - рекао је Шикарац. Шикарац је изразио захвалност и свим спонзорима, прије свега домаћим привредницима, који их сваке године подржавају.

-Ове године једна страна фирма је исказала интересовање да буде главни спонзор, на шта смо поносни - рекао је он.

Проглашењу побједника присуствовао је и начелник општине Прњавор Дарко Томаш, који је захвалио организатору за уложени рад, труд и енергију да од овог баскет турнира и Прњавора направе бренд те изразио увјерење да ће идуће године турнир бити још јачи, као и да је све што је виђено претходних дана у Прњавору била права позивница и за друге екипе да дођу.

Награду за најбољег шутера тројки добио је Димитри Лиманов из Русије, а његов земљак Семен Дебда у закуцавању. "Вивиа три на три сателит 2021" у Прњавору одржан је од 18. до 25. јула. Генерални покровитељ турнира је бренд "СТР8".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана