Екипа из Александровца задржала крилног центра: Илић вјеран Игокеи

Милан Зубовић
Екипа из Александровца задржала крилног центра: Илић вјеран Игокеи

БАЊАЛУКА - Далибор Илић и наредне сезоне носиће дрес Игокее. Млади крилни центар наставиће сарадњу са клубом у којем је искорачио на сениорску сцену и његов останак представља велико појачање за чету тренера Драгана Бајића, коју поново очекују наступи на два фронта, Лиги шампиона и АБА лиги.

Повремени репрезентативац Србије протеклих седмица боравио је у САД, гдје су га на тренинг камповима у неколико градова посматрали тренери, скаути и менаџери, јер се пријавио за НБА драфт, који ће бити одржан 29. јула у Њујорку. Ипак, Илић је повукао пријаву посљедњег дана истека рока, тако да ће сачекати идућу годину, када ће поново покушати да се нађе међу 60 срећника које ће изабрати нека франшиза најјаче лиге свијета. На тај корак одлучио се јер није добио гаранције неке екипе да ће бити изабран и није хтио ризиковати да остане без права за нову пријаву па се нашао међу 49 неамаричких кошаркаша који су повукли пријаву у предвиђеном року.

Његов останак посебно ће усрећити Бајића, који неће морати да тражи замјену за њега, а сам Илић одлично познаје остатак екипе, као и начин рада свог тренера.

Минутажу на позицији четворке идуће сезоне дијелиће са новим саиграчем Стефаном Ђорђевићем, који је стигао из ФМП-а, док поменуту позицију под кошем по потреби може да покрије и новопридошли Никола Танасковић. Поред поменутих играча у екипи су још остали Дарко Талић, Марко Јошило, Стефан Симанић, Коста Кондић, Стефан Фундић, док би требало да остане Милан Вулић, а екипи да буде прикључен Вук Бошковић. Уједно стигли су Алекса Раданов, Маркел Старкс и Дешон Стивенс.

Прошле сезоне у АБА лиги Илић је просјечно биљежио седам поена и 4,4 скока уз једну асистенцију током 20 минута у игри. У Лиги шампиона одиграо је десет утакмица током којих је на паркету просјечно проводио 23,1 минут при том биљеживши 5,8 поена и 5,4 скока. Обавио је цијеле припреме са репрезентацијом Србије пред квалификациони олимпијски турнир, али је као посљедњи отпао са списка селектора Игора Кокошкова.

Признање ФИБА

Илић је заузео треће мјесто у избору за најбољег младог кошаркаша Лиге шампиона прошле сезоне са 15 одсто гласова које је добио од навијача, новинара и тренера свих клубова који су учествовали у такмичењу. Прво мјесто припало је члану француског Шолеа Јоану Макунду (49%), а друго Кеју ван дер Вурсту из Остендеа (26%).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана