Двојица нових фудбалера стигла у редове Радника: Вазда и Шкријељ појачања за опстанак

Дарко Пашагић
Двојица нових фудбалера стигла у редове Радника: Вазда и Шкријељ појачања за опстанак

БИЈЕЉИНА - Везни фудбалер Анес Вазда и лијево крило Садик Шкријељ појачали су Радник, којем у наставку сезоне предстоји грчевита борба за опстанак.

Оба ова играча на почетку сезоне били су чланови Зрињског, али нису успјели да се изборе за статус у овом клубу, па су са Мостарцима споразумно раскинули сарадњу, а Шкријељ је један дио јесењег дијела првенства наступао за хрватског друголигаша Рудеш.

- Иако су обојица релативно млади играчи, Вазди је 24, а Шкријељу 23 године, имају доста искуства и сигурно ћемо са њима бити далеко јачи у грчевитој борби да сачувамо премијерлигашки статус. Вазда је прије доласка у Зрињски имао веома запажену улогу у Младости из Добој Какња, а Шкријељ је био један од најбољих играча прволигаша ФБиХ, ТОШК-а и Тешња - нагласио је шеф стручног штаба Радника Велибор Ђурић.

Иза Бијељинаца је већ десет дана припрема, које су по ријечима стратега протекли у најбољем реду.

- Сви фудбалери без поговора извршавају обавезе, јер им је јасно стављено до знања да ће само они најспремнији успјети да се изборе за статус првотимца. Био сам фудбалер и знам да је овај базични дио припрема за сваког играча ноћна мора, тако да морам бити изузетно задовољан до сада урађеним. Сви једва чекају да више раде са лоптом, а поготово утакмице, тако да ће онда бити далеко лакше, а очекујемо да се и до тада временске прилике још више поправе - наставио је Ђурић.

Посљедњих дана није тренирао Јован Благојевић, док са екипом још не ради Фарук Гогић.

- Благојевић има лакшу повреду и не желимо ништа да ризикујемо, тако да је добио неколико дана поштеде. Што се тиче Гогића иза њега је дуга пауза, али је почео са лаганим тренинзима и очекујемо да се екипи прикључи за десетак дана. Наравно тешко је да га можемо очекивати у конкуренцији за први тим у првом прољећним колима, али је сигурно да ће бити потпуно спреман послије прве репрезентативне паузе, односно најкасније до краја марта - истакао је Ђурић и додао да Вазда и Шкријељ, уз голмана Азира Муминовића неће бити једина зимска појачања и да ће се у наредним данима тренинзима Бијељинаца прикључити још неколико играча са којима ће бити потписани уговори.

Контроле

Серију контролних сусрета фудбалери Радника започеће 26. јануара када ће на терену са вјештачком травом угостити Лозницу.

- Играчи једва чекају да почну са одигравањем утакмица, јер су у јаком тренажном процесу и већ су прилично уморни и засићени - рекао је Ђурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана