Дупли програм Игокее

Милан Зубовић
Дупли програм Игокее

ЛАКТАШИ - Дупли програм чека кошаркаше Игокее овог викенда. Прво ће у суботу од 20 часова бити гости барског Морнара у другом колу АБА лиге, а дан касније по повратку из Црне Горе такође у исто вријеме гостоваће Вогошћи у првом колу Лиге БиХ.

Сви у клубу се први пут сусрећу са овом ситуацијом, а мисли су усмјерене ка црногорском представнику који је далеко тежи ривал од Вогошћана. Морнар је добио први сусрет првог кола против Цибоне за разлику од Игокее која је поражена од Партизана пред својим навијачима.

- Идемо на гостовање после пораза од Партизана на домаћем терену и то на једну лопту те је резултат могао да буде у нашу корист. Анализирали смо тај меч и увидјели како смо играли тако да требамо задржати енергију из тог меча која је била на високом нивоу. Сада идемо са циљем да побиједимо без обзира на то то играмо у гостима. Морнар има много искусних играча који знају како да играју АБА лигу тако да очекујем веома неизвјесну утакмицу и нашу побједу. Барани су много јаки на бековима и сваки од њих може да убаци велики број поена, али направићемо тактику како да их бранимо. Ако то тимски испоштујемо у одбрани један на један можемо до тријумфа - рекао је плејмејкер Игокее Дарко Талић.

Помоћни тренер екипе иза Александровца Марко Бараћ сложио се са Талићем и најавио велику борбу у Бару против екипе која се много појачала и истакла кандидатуру за пласман међу четири најбоља тима. Када је у питању утакмица са Вогошћом рекао је да није упознат са квалитетом противника.

- Морамо да покажемо поштовање прека сваком противнику и расподелићемо оптерећење. Имамо младе момке, али екипу не треба делити по томе ко је млађи, а ко старији. Имају таленат који треба да претворе у квалитет и ко год добије шансу биће спреман. О амбицијама не бих много да говорим, идемо утакмицу по утакмицу да видимо ко са чиме располаже и где ће нас одвести. Према информацијама, Вогошћа је каснила са селекцијом играча и почетком припрема па су они за нас највећа непознаница од свих тимова у БиХ - нагласио је Бараћ..

У другом колу АБА лиге састају се, субота: Приморска - Партизан (18), Морнар - Игокеа (20). Недјеља: Цедевита Олимпија - Цибона (17), Црвена звезда - Будућност (20). Понедјељак: Задар - Крка (18). ФМП - Мега (играно у петак).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана