Дрвар: На први тренинг џудоа дошло 50 дјеце, тренинзи бесплатни

Срна
Foto: Срна

ДРВАР- Око 50 дјеце дошло је на први тренинг у џудо школу у Дрвару која је почела са радом и у којој ће дјеца до 14 година тренирати бесплатно.

Тренинзи ће се одржавати у сали основне школе, а водиће их Давид Балабан, вишеструки првак БиХ, освајач Балканске медаље у џудоу, те учесник европских и свјетских такмичења.

"Дошло је више дјеце него што смо очекивали. Презадовољни смо и очекујемо још више малишана који ће се укључити у тренинге", рекао је Балабан Срни, те додао да очекује подршку општине Дрвар у набавци опреме за тренинге.

Један од тренера Дуња Балабан нагласила је да ће бити формиране двије до три групе малишана.

"За сљедећу недјељу стижу нам и кимона за мале спортисте које смо добили као донацију од џудо клуба 'Хамбург' из Њ"емачке", рекла је Балабанова Срни.

Она је исказала наду да ће новоотворена џудо школа у Дрвару изњедрити велика имена у спорту.

Првом тренингу присуствовао је шампион у џудоу Харун Садиковић из Бихаћа, који је рекао да је Дрвар увијек био град овог спорта и да ће, када год буде у могућности, долазити у Дрвар и малишанима преносити свије знање.

"Тешко је бити спортиста у БиХ, али ја нисам одустајао, тако сам постао и освајач свјетске, европске и балканских медаља које више и не бројим. Млади требају имати свој циљ и тежити ка остварењу истог", поручио је Садиковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана