Друголигаш Лакташи супериорно стигао до титуле јесењег првака: Из сјенке до трона

Дарко Пашагић
Друголигаш Лакташи супериорно стигао до титуле јесењег првака: Из сјенке до трона

ЛАКТАШИ - У редовима Лакташа, који су супериорно освојили јесењу титулу у Другој лиги Српске, група запад са осам бодова предности у односу на највећег фаворита Слободу истичу да их неће уљуљкати велика предност и да ће указану прилику знати да искористе у наставку сезоне.

Иако су пред почетак трке за бодове сврставани у кандидате за висок пласман, нико није очекивао да ће изабраници Миљана Бајића од могућих 45 бодова испустити само два и да ће зиму дочекати на плус осам.

- Искрен да будем ни у најлуђим сновима нисам могао да замислим да ћемо у 15 кола изгубити само два бода и бити први, јер је Слобода, која је већ имала формирану екипу од прошле сезоне, била једини прави кандидат за титулу. Међутим, показало се да и наша екипа, која је на окупу већ неколико година са неколико љетошњих појачања (Горан Зеленика, Драган Арежина, Ђорђе Вуковић, Владимир Петковић и Владимир Тучић) може много - нагласио је Бајић, који је некада као играч носио дрес Лакташа, када су се такмичили у Премијер лиги БиХ.

Преломни тренутак десио се у 14. колу када су на "Лукама" побиједили Слободу са 3:0.

- Та побједа нам је омогућила предност од пет бодова, а  онда је услиједио неочекиван кикс Мркоњићана у Добоју тако да се разлика додатно повећала. Међутим, вишак од осам бодова нас неће успавати и сигурно је да ћемо екипу још више ојачати у зимској паузи - додао је Бајић.

Велике заслуге за јесење успјех припадају и агилној Управи на челу са предсједником Мирославом Бојићем и директором Игором Радељићем.

- Када је у јуну изабран нови Управни одбор први циљ је био стабилизација клуба са намјерама да у наредним сезонама покушамо да се домогнемо прволигашког друштва. Нико није очекивао да ћемо већ послије првог дијела сезоне бити на добром путу, али очигледно је да су се уз напоран рад посложиле неке коцкице. Заслуга је то не само играча, Управе и свих у клубу него и наших вјерних навијача "чаробњака", али и цијеле општине Лакташи, која је стала уз нас. Сигуран сам да ће тако бити и у наставку сезоне и да ћемо успјети да успјешно завршимо започети посао - нагласио је Радељић.

Стријелци

Фудбалери Лакташа у првих 15 кола постигли су чак 52 гола, а Горан Зеленика и Никола Бабић заслужни су за чак половину. Зеленика, који је са Огњеном Шкорићем (Јединство, Жеравица) најбољи стријелац јесени, постигао је 15, а Бабић 11 погодака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана