Друго коло Раднику доноси још 260.000 евра

Душан Репија
Друго коло Раднику доноси још 260.000 евра

БАЊАЛУКА - У случају да прођу у другу рунду квалификација за Лигу Европе фудбалери Радника добро ће попунити клупску касу, јер ће поред 240.000 евра за излазак у Европу, добити још 260.000 ако одбране предност у Словачкој.

Прва побједа на европској сцени остаће уписана у клупске алманахе, али би са више аспеката било много боље када би тријумф био зачињен проласком. Добро је познато да сви наши клубови муку муче са финансијама па је сваки, условно речено, непланирани евро добро дошао. Не може се рећи да су Бијељинци рачунали на додатну инјекцију јер је Спартак ипак био фаворит у двомечу, али су се ствари драстично промијениле послије првих 90 минута.

- С обзиром да је наш буџет око 700.000 евра, елиминацијом Спартака обезбиједили би 500.000 евра. Ипак, стара пословица каже да не треба сјећи ражањ док је зец у шуми, па се тако и понашамо. Првенствено треба да останемо на земљи и да се у тишини спремимо за реванш. Послије утакмице смо се мало опустили, али већ идућег јутра све је по старом, сви знају свој посао и предани су њему као и до сада - рекао је директор клуба Небојша Томић.

Новцем од награда УЕФА лакше би било завршити и све започете инфраструктурне пројекте.

- Наравно, али пошто Градски стадион не припада нама него граду, мислим да би градске власти требале да се позабаве тим дијелом па да коначно играмо европске утакмице на свом стадиону - рекао је Томић.

Без обзира на исход реванша Радник ће у своје редове довести још неколико појачања, па ће тренер Младен Жижовић имати шири избор играча.

- У потрази смо за двојицом, тројицом фудбалера који би знатно подигли квалитет нашег тима. Не могу сада ништа конкретније да кажем, али би у неколико наредних дана могао да буде озваничен бар један долазак - закључио је Томић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана