Други меморијални турнир наредног викенда у “Борику”:Папићу у част

Милан Зубовић
Други меморијални турнир наредног викенда у “Борику”:Папићу у част

БАЊАЛУКА - Други меморијални турнир “Лимун Папић” биће одржан наредног викенда у бањалучкој спортској дворани “Борик”, а организатор је Одбојкашки клуб Борац, који његује сјећање на свог првог предсједника који је уједно био и оснивач спортске редакције “Гласа Српске”.

Због пандемије вируса корона организатор није могао да рачуна на екипе из иностранства, па је позиве послао тимовима из БиХ, који су одмах пристали да учествују. Поред домаћег Борца, још ће заиграти Младост из Брчког, Домаљевац и Модрича. Парови полуфинала биће одређени у суботу, док је прва утакмица од 16 часова, а друга од 19. Меч за треће мјесто планиран је за недјељу од 11, а финале од 13 сати и све утакмице биће игране без присуства публике.

- У овом времену пандемије најважније је да смо одржали турнир и нисмо жељели да правимо паузу. Жеља нам је била да дођу екипе из Србије, Македоније и Чешке, али због добро познате ситуације у вези са пандемијом и обавезним карантинима по повратку из БиХ они су нам се захвалили на позиву. Ипак, у сусрет су нам изашле екипе из БиХ, којима много захваљујемо, тако да ће турнир бити одржан. Истина, неће бити публике због препорука о спречавању ширења заразе вирусом корона, али ће турнира бити и то је најважније. Наш циљ је да турнир траје све док клуб постоји - изјавио је тренер Борца Мишо Марјановић.

Његова екипа припреме је почела средином августа, али, нажалост, још није одиграла ниједну контролну утакмицу, тако да са великом радошћу дочекује наредни викенд.

- Турнир ћемо максимално искористити да кренемо са уигравањем јер тренинзи без утакмица нису довољни. Биће нам ово добра прилика да видимо колико смо напредовали пред четвртфинални сусрет Купа Републике Српске против Младости из Ражљева, као и почетак Лиге БиХ, која стартује 2. октобра - додао је Марјановић.

Побједници првог турнира били су одбојкаши Крке, који су прошле године славили у сва три меча. Иза њих су се пласирали новосадска Војводина, домаћин смотре Борац и чешка екипа Комета Брно. За МВП играча турнира проглашен је члан побједничке екипе Мартин Космина.

Назив турнира

Турнир носи име по Лимуну Папићу, који је рођен 3. новембра 1933, а преминуо је 10. августа 2003. године. Током живота добио је мноштво друштвених и спортских награда, а био је у руководствима фудбалског, кошаркашког и одбојкашког клуба Борац. У његову част “Глас Српске” сваке године на Избору десет најбољих спортиста Републике Српске додјељује награду “Златно перо - Лимун Папић” најбољем спортском новинару те године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана