Друге фудбалске лиге РС, 1. коло: Навијачи Слоге прекинули утакмицу

Дарко Пашагић
Друге фудбалске лиге РС, 1. коло: Навијачи Слоге прекинули утакмицу

Бањалука - Комшијски дерби првог кола Друге фудбалске лиге Републике Српске, група запад, у Петрову између Озрена и добојске Слоге прекинут је у 37. минуту при вођству домаћина од 1:0.

У тим тренуцима је група од 50 навијача добојског клуба упала на терен, негодујући због лоше игре фудбалера Слоге. Неколико присталица добојског клуба ухватило је за врат играча Слоге Драгана Филиповића, скинуло му и однијело дрес. Остали навијачи пришли су другим фудбалерима доскорашњег прволигаша и затражили да им скину и предају дресове, што су ови и учинили. Тада је делегату сусрета Томи Наградићу из Дервенте пришао главни судија Славиша Митровић из Шамца и рекао да је утакмица прекинута. Приликом уласка на терен навијачи Слоге су прошли крај помоћног арбитра Милана Челиковића из Шамца и рекли му да хоће само да узму дресове од играча добојског клуба. Иначе, комшијски дерби привукао је чак 800 гледалаца, а до прекида Озрен је имао више од игре и водио голом Саше Благојевића из 19. минута са 1:0.

Фудбалери прњаворског Љубића приредили су изненађење у Жеравици и голом Бориса Жишка из слободног ударца у 20. минуту побиједили домаће Јединство са 1:0. Побједа гостију још више добија на вриједности због чињенице да су од 28. минута имали играча мање на терену због искључења Александра Жишка. У 76. минуту судија Бранко Тркуља из Оштре Луке искључио је и штопера домаћих Срђана Остојића, због другог жутог картона.

Младост из Рогатице је на свом терену забиљежила минималну побједу од 1:0 над Слогом јунајтед из Бијељине, а стријелац јединог гола био је Ненад Тошовић у 35. минуту. Сусрет је почео минутом ћутања поводом изненадне смрти истакнутог фудбалског радника из Рогатице Илије Девуре.

У другом колу, које се игра 23. и 24. августа састају се: група запад: ЛИЈЕШЋЕ: Лијешће - Борац (КД), ДОБОЈ: Слога - Минерал, ЛАКТАШИ: Лакташи - Озрен, ОМАРСКА: Омарска - Борац (Ш), ДОЊА СЛАТИНА: Младост - Модрича Максима, ПРЊАВОР: Љубић - БСК, МИЛОСАВЦИ: Жупа Суперпетрол - Јединство (Ж), исток: ЕТНО-СЕЛО СТАНИШИЋ: Звијезда 09 - Младост (БС), БРЧКО: Локомотива - Вележ (Н), БИЈЕЉИНА: Слога јунајтед - Фамос, БРОДАЦ: Јединство - Младост (Р), КАРАКАЈ: Раднички - Пролетер (Д), СОКОЛАЦ: Гласинац - Горица, УГЉЕВИК: Рудар - Илићка 01.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана