Драшко Кнежевић пред утакмицу са Подгорицом у Другој АБА лиги: Морамо се искупити за кикс против Широког

Милан Зубовић
Драшко Кнежевић пред утакмицу са Подгорицом у Другој АБА лиги: Морамо се искупити за кикс против Широког

БАЊАЛУКА - Посљедњу утакмицу у другом балону Друге АБА лиге кошаркаши Борца одиграће у суботу од 17 часова против Подгорице, а плејмејкер Бањалучана Драшко Кнежевић казао је да је побједа против тима из Црне Горе императив.

Послије уводног тријумфа над Сутјеском “црвено-плави” су доживјели пораз од Широког који им није нимало пријао па се надају да ће побједом завршити овај турнир.

- Против Широког смо мало лежерније ушли у утакмицу, а разлог за то­ није потцјењивање противника, него истрошеност из меча са Сутјеском и мало времена за одмор, што је противник искористио на најбољи могући начин. Ипак, то не смије да нам буде алиби за пораз јер смо ту утакмицу морали да добијемо, поготово због чињенице да смо играли на нашем терену. То је велики кикс за нас који морамо исправити како знамо и умијемо - рекао је Кнежевић.

Нагласио је да ће бити веома тешко против Подгоричана који такође имају скор 1-1 у Бањалуци, а 4-2 у такмичењу, док је Борац на 3-3.

- Сада, након пораза, неће нам бити нимало лако јер је Подгорица квалитетнији противник од Широког. Енергетски су на веома високом нивоу и међу топ три екипе су по том сегменту. Сви доста трче на обје стране и тешко им је парирати на терену. Утакмицу једноставно морамо добити и пораз није опција. Морамо да се саберемо, извучемо посљедње атоме снаге и дођемо до тријумфа. Жеља нам је да овај балон завршимо са скором 2-1, што би била нека пролазна оцјена за наше игре - истакао је Кнежевић.

Претходне двије утакмице биле су прве праве које је одигао ове сезоне јер је током припремног период повриједио стопало па је доста времена провео на рехабилитацији.

- Како је било, сада је добро. Трпим неке болове, али морам да стиснем зубе и помогнем саиграчима да биљежимо побједе. Вјерујем да ћемо дати све од себе против Подгорице и доћи до тријумфа за мирнији наставак такмичења - додао је Кнежевић који је у првом мечу бившем клубу убацио 21 поен, а Широкобријежанима осам.

Резултати и распоред

Широки - Подгорица 83:84, Ловћен 1947 - Младост Земун 80:78, Работнички - Спарс 0:20, Борац - Сутјеска 100:93, Студентски центар - Горица 61:59, Хелиос - МЗТ 69:70, Слобода - Златибор 67:79, Спарс - Ловћен 1947 82:76, Подгорица - Младост Земун 71:79, Горица - Работнички 20:0, Широки - Борац 75:67, Сутјеска - Хелиос 77:66. МЗТ - Слобода 70:81, Златибор - Студентски центар ?????, Младост - Спарс (играно у петак навече). Субота: Хелиос - Широки (13), Борац - Подгорица (17), Ловћен 1947 - Горица (21). Недјеља: Работнички - Златибор (13), Слобода - Сутјеска (17), Студентски центар - МЗТ (21).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана