Драшко Кнежевић, капитен кошаркаша Борца пред нову сезону: Има материјала за добру причу

Милан Зубовић
Драшко Кнежевић, капитен кошаркаша Борца пред нову сезону: Има материјала за добру причу

БАЊАЛУКА - Борац има нови тим за идућу сезону док су амбиције остале исте - што бољи резултат у Другој АБА лиги као и Лиги БиХ.

Много промјена у тиму направила је управа заједно са тренером Драганом Николићем и остала су само тројица играча - капитен Драшко Кнежевић, Аљоша Јанковић и Немања Рељић док је остатак полако пристизао. У досадашњих шест контролних утакмица уписана су четири пораза, мада треба имати у виду да су неки били против далеко квалитетнијих тимова. Посљедња два уписана су против Војводине и Вршца на турниру у Земуну.

- Још се тражимо јер је екипа скоро па комплетно нова и само смо нас тројица остали ту.  Доста смо подмлађени у односу на прошлу сезону док нам је и буџет мало смањен. Чека нас тешка борба, али без обзира на све вјерујем да има квалитетног материјала да се направи добра прича. Пораз у посљедње двије утакмице дошао је због лоше игре у одбрани, односно слабо брањеног пик енд попа што морамо да поправимо - истакао је Кнежевић.

Поред поменуте тројке у екипу су стигли Стефан Кенић, Душан Мајсторовић, Дианте Болдвин, Џош Канингем, Ђорђе Пажин, Његош Сикираш, Вук Бошковић и Радош Шешлија до су Борис Драгојевић, Срђан Адамовић те Синиша Шорак прикључени из јуниорског погона.

- Уклапање иде добро јер сви момци желе да раде што је најбитније па ћемо временом похватати конце у игри. Већ сада видим да смо погодили са Американцима и чини ми се да плејмејкер Болдвин прави разлику на терену - казао је Кнежевић.

Такмичење у Другој АБА лиги и ове сезоне биће као прошле. Током првог турнира на Златибору који почиње 10. октобра играће против Широког и Подгорице.

- Играње балон турнира право је рјешење и боље је тако да играмо. Нас у првом дијелу чекају мало тежи противници, бар на папиру, што нам не иде у прилог док се не посложимо како треба. Вјерујем да ћемо до почетка такмичења бити у много бољој форми него су то показале посљедње утакмице - рекао је Кнежевић.

Турнири

Пет балон турнира биће одиграно током сезоне. Први је на Златибору од 10. до 14. октобра (два кола), други у Осијеку од 8. до 12. новембра (два кола), трећи у Сарајеву од 13. до 19. децембра (три кола), четврти у Бањалуци од 17. до 23. јануара (три кола), пети у Широком Бријегу од 21. до 27. марта (три кола). Првих осам екипа избориће наступ у плеј-офу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана